3 remedii pentru a trata durerile de stomac ale câinelui tău

Pentru câini, ca și pentru oameni, este normal să fie din când în când deranjați la stomac. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza schimbărilor vremii, a alergiilor sezoniere, din cauza faptului că mănâncă ce nu trebuie sau pentru că îmbătrânesc.
Câinele tău nu-ți poate spune ce-l deranjează, deci în afara cazului în care are un diagnostic pus de veterinarsau o problemă intestinală cronică, este dificil să-ți dai seama ce se întâmplă, însă trebuie să fii atentă dacă:

vomită;
are diaree;
prezintă schimbari ale apetitului;
salivează mai mult decât de obicei;
mănâncă iarbă;
are gaze;
îi ghiorțăie stomacul;
este deshidratat.

Citește și: La ce ajută sfeștania într-o casă? Importanța binecuvântării și beneficiile spirituale

Cum să-ți dai seama ce se întâmplă

Încearcă să te gândești la ce a mâncat câinele tău înainte de a-i apărea problemele la stomac. Gândește-te dacă ai schimbat marca de mâncare pentru el sau dacă ai început să-i dai recompense în mâncare. Adu-ți aminte dacă l-ai văzut că roade ceva, chiar și o plantă sau dacă a furat mâncarea cuiva de pe masă. Dacă problemele sunt cauzate de un anume aliment, atunci ai grijă să nu i-l mai dai, dar dacă sunt din cauza unei plante otrăvitoare veți, avea nevoie de intervenția veterinarului. Un alt motiv pentru un stomac deranjat este îmbătrânirea, deoarece cu trecerea anilor patrupedelor li se schimbă metabolismul, digestia și sănătatea în general.

Citește și: Nereguli grave în centrele de asistență socială din Mureș: O problemă ce necesită acțiuni urgente

Când să mergi la veterinar

Deși voma ocazională și ghiorțăitul stomacului pot fi ceva normal, aceste stări trebuie să fie trecătoare, deci observă comportamentul câinelui tău pe o anumită perioadă și dacă nu se remediază nimic, contactează de urgență veterinarul. Problemele ce pot apărea în această perioadă sunt agitația sau la polul opus letargia, salivatul excesiv, regurgitarea și alte semne ale deshidratării, datorate diareei constante și pierderii de fluide. În astfel de situații, verifică-i elasticitatea pielii, care în mod normal ar trebui să revină rapid la forma inițială după ce o ciupești.

Citește și: Este gratuit sau nu învățământul de stat în România?

Prepară remedii homeopate

Dacă patrupedul tău a avut o preblemă la stomac ce nu pare să-i amenințe viața, îl poți trata acasă, cu remedii naturale, dar dacă nu ești sigură pe ceea ce faci, mai bine discuți întâi cu veterinarul. După aplicarea unuia dintre următoarele remedii, câinele ar trebui să-și revină:

1. Post – Poate părea răutăcios, dar cel mai bine este să nu-i mai dai nimic de mâncare pentru 12 până la 24 de ore, deoarece ca și la oameni, corpul se poate vindeca singur și faptul că îl bagi la un post forțat, îi permite stomacului să se refacă și inflamațiilor să se retragă.

2. Orez – Fă o apă de orez caldă. Pentru acest lucru poți fierbe 1 cană de orez timp de 20 minute, apoi să strecori apa și să i-o dai câinelui tău s-o bea. De asemenea, mai poți să-i faci un fel de porridge și supă de legume, ca să rămână hidratat.

3. Alimente permise – Dovleacul, cartofii dulci, bananele și ovăzul sunt alimente ce-ți hrănesc câinele, dar în același timp îi permit stomacului acestuia să se refacă.

sursa