Extern

45 de țări vor coopera pentru investigarea crimelor de război ale Federației Ruse în Ucraina

Participanții la Conferința privind responsabilitatea ucrainei de la Haga au creat un grup de dialog privind responsabilitatea pentru Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de Biroul Procurorului General al Ucrainei, informează Unian.

Conform celor menționate de sursă, 45 de țări participante au convenit asupra unei declarații politice privind cooperarea.

„Grupul de dialog bazat pe acest eveniment ar trebui să reunească inițiative naționale, europene și internaționale de documentare și justiție pentru crime internaționale. Munca grupului de sprijinire a Ucrainei va fi condusă de Procuratura Generală”
Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a participat la forumul de la Haga.

„Justiția și responsabilitatea sunt fundamentale pentru atingerea păcii și securității. Prin urmare, cel mai bun contracarat la acțiunile Rusiei sunt două lucruri. În primul rând, comunitatea internațională trebuie să asigure victoria Ucrainei. În al doilea rând, cei care comit crime internaționale trebuie să fie trași la răspundere”, a spus, în timpul discursului său, Venediktova.

Procurorul general a declarat că lumea democratică se confruntă cu un dușman serios, care este un stat necinstiți care urmărește să submineze ordinea internațională.

În acest context, conferința, organizată de Guvernul Țărilor de Jos, Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale și Comisia Europeană, a oferit o oportunitate la nivel înalt de a discuta despre pași concreti și eforturile viitoare.

sursa