Auto

5 lucruri la care să fii atent când cumperi o mașină second hand

Cumpărarea unei mașini second-hand se poate dovedi o sarcină destul de descurajantă, având în vedere că, fiind vorba de cele mai multe ori despre o tranzacție între două persoane fizice, riscul de a fi păcălit este destul de mare.

În plus, tehnologia vremurilor noastre face posibilă camuflarea multor probleme pe care o mașină uzată le-ar putea avea, de aici și teama cumpărătorilor de a nu fi înșelați.

Când achiziționezi o mașină second-hand, este important să fii atent la anumite aspecte pentru a te asigura că faci o investiție bună:

Kilometrajul mașinii

Verifică kilometrajul mașinii și autenticitatea acestuia. Un kilometraj neobișnuit de mic în raport cu vechimea mașinii poate ridica multe semne de întrebare. Corelează informațiile privind kilometrajul cu istoricul de întreținere al mașinii, verifică dacă există șuruburi lipsă și mergi cu mașina la un service de încredere pentru o inspecție aprofundată a mașinii.

Achiziționarea unei mașini la mâna a doua de la cel mai bun dealer auto second hand te poate scuti de grijă privind kilometrajul, pentru că toate documentele pe care le dețin despre mașina în cauză îți arată exact istoricul acesteia, de când a ieșit din fabrică și până în prezent.

Istoricul mașinii

Verifică istoricul mașinii pentru că așa vei avea o imagine în ansamblu asupra problemelor pe care le are mașina și ce anume a fost remediat. Un istoric detaliat poate dezvălui eventuale probleme anterioare sau reparații majore.

Cere documente pentru a te asigura că mașina a fost întreținută și are un istoric complet de service. Ai în vedere că orice persoană care are masini second hand de vanzare vrea să facă o afacere bună, așa că nu poți avea încredere doar în vorbe.

Starea generală a mașinii

Verifică dacă există urme de accidente sau rugină pe caroserie. Testează toate butoanele și diferitele funcții ale mașinii pentru a vedea în ce stare sunt. Fii atent să nu existe urme de scurgeri de ulei sau apă sub capotă și sub mașină.

Testează mașina

Ia mașina la o plimbare pentru a vedea cum se comportă la drum, dacă apar zgomote neobișnuite, dacă sunt probleme cu sistemul de frânare, cutia de viteze sau luminile de avertizare din bord.

Verifică documentele mașinii

Ai grijă să-ți fie prezentante toate actele de proprietate și cele privind istoricul mașinii. Verifică cartea de service și certificatul de înmatriculare pentru a confirma informațiile despre mașină.

În final, dacă nu ai experiență în cumpărarea unei mașini second-hand, o idee bună ar fi să ceri unui mecanic să te însoțească pentru că el va ști la ce să se uite și ce întrebări să adreseze.