Actualitate

Acest individ riscă între 2 şi 7 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Un bărbat de 59 ani, din comuna băcăuană Secuieni, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia că a omorât un câine pe care apoi l-a legat de o căruţă şi l-a târât prin localitate
Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au autosesizat din oficiu după ce pe o reţea de socializare a fost postată o filmare în care se observa cum un bărbat trăgea cu căruţa trupul câinelui legat cu un lanţ.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanei care conducea atelajul hipo, respectiv un bărbat în vârstă de 59 ani, din comuna Secuieni. Din buletinul de analiză anatomo-patologică a rezultat că moartea câinelui a fost violentă. Astfel, la data de 23 februarie, poliţiştii au dispus reţinerea bănuitului, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor atrag atenţia că uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

sursa