DOI BĂRBAŢI REŢINUŢI PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNILOR DE PROXENETISM ŞI CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

Marţi, 09 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din datele şi probele administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3 a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2020 – 08 februarie 2021, doi bărbaţi, de 32, respectiv 36 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe minore. Astfel, în urma publicării unor anunţuri pe un site, bărbatul de 32 de ani le-ar fi transportat la diferite locaţii, primind în schimb o parte din sumele încasate de la clienţi. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 07 ianuarie – 09 februarie a.c., bărbatul ar fi condus autoturisme având suspendat dreptul de a conduce.

De asemenea, în sarcina bărbatului de 36 de ani s-a reţinut faptul că în perioada februarie – mai 2020, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către o minoră, prin publicarea de anunţuri şi transportul către clienţi. Totodată, bărbatul ar fi încasat o parte din sumele de bani obtinute din activitatea de prostituţie.

Astfel, la data de 09 februarie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, persoanele implicate fiind depistate şi conduse la audieri. Bărbatul de 32 de ani a fost depistat în trafic.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi magistraţilor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cu cei doi bărbaţi în stare de arest preventiv.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.