Dosar in masa la DIICOT! Minorele au fost drogate si traficate, iata cine este vinovatul!

Caz controversat la DIICOT, 15 persoane sunt vinovate de proxenetism cu dosar la DIICOT, si de care a iesit la iveala adevarul socant pentru toata lumea, relateaza wowbiz.ro.

Victimele, multe dintre ele minore, erau drogate, agresate sexual și traficate, susțin procurorii DIICOT.

În ecuație apar și nume importante de persoane care trebuiau să acționeze în interesul legii și să protejeze minorele.

Anii pe care Marius Scutaru poate să îi primească sunt mulți, însă nimeni nu poate da o sentință în acest moment.

„Investigațiile efectuate în cauză, care au inclus și măsuri de supraveghere tehnică, au confirmat cea mai mare parte a aspectelor conținute în actul de sesizare.

S-a stabilit astfel că inculpatul Scutaru Marius a amenajat un spațiu dedicat activităților recreative (pe care l-a dotat cu instalație de sonorizare, mixer, ecran LCD, sistem de lumini ambientale, canapele, și până la un moment dat, bară de striptease) în cadrul corpului C23, din complexul de clădiri cu destinație de depozit amplasat pe Str. Constanței, nr. 3, din mun. Bacău.

Spațiul respectiv a fost deținut de inculpat, până la data de 1.01.2017, în baza unui contract de închiriere încheiat între firma pe care o administra (…) (introdusă în prezent în procedura de insolvență) și SC ….

Începând cu luna ianuarie 2017, spațiul a rămas în folosința permanentă și exclusivă a inculpatului, în condițiile în care SC … (societate nou înființată al cărei administrator de facto era) a încheiat un nou contract de închiriere cu SC …, pentru un birou amplasat în corpul C1”, se arată în actele dosarului ajuns pe masa judecătorilor.

„Petrecerile se desfășurau cu regularitate – în aproape fiecare zi lucrătoare a săptămânii – și îi angrenau, în general, pe apropiații inculpatului Scutaru Marius; administratori ai unor societăți comerciale, persoane cu trecut infracțional și funcționari ai statului.

Totuși, numărul mare de participanți identificați în cursul urmăririi penale reflectă faptul că inculpatul nu utiliza criterii de eligibilitate, anturajul său neavând deloc caracterul unui grup social exclusivist.

Pe fondul acestor premise, petrecerile desfășurate în incinta clubului clandestin au căpătat, datorită numărului mare de participanți, a gamei variate de comportamente care întruneau elementele ilicitului și a duratei mari de timp de-a lungul căreia acestea s-au manifestat, proporțiile unui fenomen infracțional”, mai arată anchetatorii de la DIICOT.

„Potrivit depozițiilor oferite de o parte dintre participanții la petreceri, pe parcursul anului 2014, au început să fie utilizate în mod curent substanțe cu efect psihoactiv de tip coffeeshop, principalul responsabil de procurarea acestora fiind, la început, fostul agent de poliție Huiban Adrian Bogdan.

Acest aspect este punctat inițial de martorul amenințat – care a arătat că «aveau un furnizor pe nume Bogdan, despre care am aflat că este fost polițist»” și dovedit ulterior, consistent, prin intermediul celorlalte mijloace de probă”, scriu procurorii în dosar.

„Prima substanță încadrabilă în categoria drogurilor de risc, utilizată în timpul petrecerilor și la care fac referire în mod explicit participanții, este ketamina, substanță cu utilizare curentă în medicina veterinară (inclusiv în anestezia cailor, n.r.), care s-ar fi consumat începând cu anul 2015.

Obiceiul consumului de droguri fiind împământenit, petrecerile organizate de inculpatul Scutaru Marius devin o țintă de referință pentru mai mulți dealeri ale căror activități privind comercializarea drogurilor pe raza municipiului Bacău au fost temeinic documentate”,