Otara a interzis „fermele de blana”

Norvegia a interzis „fermele de blana”, măsură care până în 2025 va salva aproximativ 700000 de nurci și 110000 vulpi în fiecare an.
În prezent, Norvegia are aproximativ 300 astfel de ferme, care cresc animale special pentru blana lor și acestea aduc un profit anual de 63 milioane de dolari.

Tările scandinave contribuie acum cu 3% din cele 7.3 milioane de vulpi și 1% din cele 72.6 milioane de nurci crecute în fiecare an în ferme doar pentru blană, iar China este cel mai mare contribuabil.

Se presupune că această măsură restrictivă nu va avea un mare impact asupra economiei Norvegiei, dar va avea un impact major asupra faunei locale.

Animalele din aceste ferme trăiesc în mizerie și cuști mici, în care majoritatea sunt crescute să devină anormal de masive și mor chinuitor, de obiciei prin electrocutare.

Ruud Tombrock, Director Executiv al Humane Society International/EU a declarat: „Suntem încântați să vedem o asemenea măsură luată de guvernul norvegian și abia așteptăm să vedem cât mai mulți politicieni susținând inițiativa. Fermele de animale crescute pentru blana lor au condiții mizerabile, deci să vezi o interdicție în acest sens într-o țară scandinavă este un moment istoric”.

În plus, blana s-a demodat enorm de mult în ultimii ani și au fost ținute manifestații care să convingă marile case de modă să renunțe complet la ea. Printre firmele care s-au aliniat acestor măsuri se numără Gucci, Armani, Michael Kors, Jimmy Choo și BCBG, alături de designerii Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Vivienne Westwood și Stella McCartney, care este vegană.

Potrivit reprezentanților asociației Humane Society International/EU: „Legi de interzicere a fermelor de blană au fost introduse în Austria, Bosnia Herțegovina, Croația, Cehia, Danemarca, Danemarca, Macedonia, Serbia, Slovenia și Marea Britania, luânduse în considerare și în Belgia și Luxembug.

Cu toate acestea, astfel de ferme sunt încă legale în America, unde există aproximativ 300 ferme de nurci, care vând blană în 23 de state, conform Comisiei Pentru Blană a Statelor Unite.

Feminis.ro