PERCHEZIŢIE A POLIŢIŞTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE FURT CALIFICAT DIN LOCUINŢĂ

Miercuri, 24 februarie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă din sectorul 4, prejudiciul creat astfel fiind estimat la peste 100.000 de lei.

La data de 7 octombrie 2020 poliţiştii Secţiei 14 au fost sesizaţi, de către un bărbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul că în timp ce urca pe scara blocului de domiciliu, din sectorul 4, a observat uşa unui apartament deschisă şi cu urme vizibile de forţare.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Secţiei 14 a rezultat că în apartamentul indicat locuiau două persoane, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 92, respectiv 80 de ani, în dimineaţa respectivă aceştia fiind plecaţi la cumpărături, iar la întoarcere, în jurul orei 13.30, au observat uşa forţată şi urme de răvăşire în locuinţă, ulterior constatând lipsa sumei de 100.000 de lei dar şi a mai multor bijuterii.

Din datele şi probele administrate în cauză, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 1, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, în sarcina căruia a fost reţinută săvârşirea infracţiunii reclamate.

Astfel, la data de 24 februarie a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul bănuitului, în municipiul Bucureşti, acesta fiind depistat şi condus pentru audieri la sediul secţiei de poliţie. Totodată, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care şi instrumente artizanale ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei, precum şi suma de aproximativ 25.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.