Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 10 ianuarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 135 de sancțiuni contravenționale.
Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 37 000 de lei.
De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 7 conducători auto și au reținut 3 certificate de înmatriculare.
Persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de distrugere, identificată de polițiști
La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 29 de ani, din Satu Mare, care, în noaptea de 31 decembrie 2021/01 ianuarie a.c., a distrus parbrizul unui automobil ce se afla parcat pe o stradă din municipiul Satu Mare, producând un prejudiciu de 1 000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat, în totalitate.
Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
Bărbat reținut pentru 24 de ore, de către polițiștii sătmăreni
La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, din Satu Mare, care, la aceeași dată ar fi sustras, dintr-o farmacie, mai multe produse de uz personal.
Polițiștii au luat măsura reținerii acestuia, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere legală.
Verificările în cauză continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.