Chiar dacă s-a spus că semaforul de la trecerea la nivel cu cale ferată nu funcţionează regulamentar, poliţia a anunţat oficial că la momentul accidentului semnalele acustice si luminoase funcționau! Şoferiţa a fost externată din spital şi acum urmează să fie audiată, deşi ea ar fi spus că nu mai ştie absolut nimic, având amnezia retrogradă
A trecut mai bine de o săptămână de la tragedia de la Jibou, în care patru studente din Baia Mare şi-au găsit sfârşitul. Mădălina Parja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop au fost duse pe ultimul drum de mii de oameni, lăsând în urmă durere şi suferinţă.
A cincea tânără din autoturism, adică tocmai conducătorul auto, a avut şansă şi e teafără. Transportată de urgenţă la UPU Zalău, Sanda a fost ulterior transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.
“Victima are politraumatisme şi contuzie toracică cu contuzie pulmonară. Starea tinerei nu este foarte gravă, dar rămâne în continuare sub supraveghere şi tratament. Nu știe ce s-a întâmplat. Spune că a uitat tot ce a fost după festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Suferă de amnezia retrogradă”, spunea Vasile Pop – managerul interimar al Spitalului din Baia Mare.
În zilele trecute, “şoferiţa” a fost deja externată şi tânăra a ajuns acasă, în Războieni.
Pentru fată urmează însă momente delicate, deoarece ea urmează să fie audiată despre tot ce s-a întâmplat, deoarece poliţiştii de la Serviciul Rutier au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă.
În ultimele zile a fost o adevărată dezbatere despre cauza tragediei şi despre modul în care funcţionau semnalele acustice si luminoase în momentul accidentului.
Ajuns la faţa locului la doar câteva minute de la tragedie, un bărbat din Jibou care lucrează în zonă ne-a povestit clipele de groază pe care le-a trăit, dar şi despre semaforul de la trecerea la nivel cu cale ferată.
“Unii au spus că maşina în care erau fetele a depăşit coloana la semafor. E minciună. În spatele lor, undeva la vreo 300 de metri, se afla un camion. Când am ajuns la faţa locului, şoferul povestea despre tragedie. Șoferiţa nu a văzut semaforul, că se face curbă la stânga, asta cred că a fost. Însă, eu lucrez aproape de locul tragediei şi azi semaforul pâlpâia culoarea albă, iar venea trenul!? Eu am ajuns acolo după câteva minute. Șoferița era la volan. În partea dreaptă era fata întinsă şi capul nu se vedea. Lângă calea ferată pe iarbă mai era o fată întinsă moartă. Ziceau că mai sunt încă două mai încolo. Am văzut cum le-a scos din mașină pe șoferiță și pe fata din dreapta ei. Nu am mai rezistat și am plecat acasă, m-am îngrozit”, povesteşte Radu M.
A fost începută o anchetă, iar oamenii legii spun că momentul în care s-a petrecut tragedia semnalele acustice si luminoase funcționau. Între timp se caută mai multe probe, iar “şoferiţa” va fi audiată. Cel puţin deocamdată, ea nu a fost învinovăţită, dar ancheta este în curs, iar vinovatul va fi acuzat pentru ucidere din culpă.
“Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. A început urmăriea penală in rem, adică urmărirea cu privire la faptă. Dosarul se află în lucru la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj, sub supravegherea procurorului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Ancheta penală se află în desfășurare. Din probatoriul polițiștilor de până acum, semnalele acustice si luminoase funcționau în acel moment”, a declarat Marius Cristea – purtătorul de cuvânt de la IPJ Sălaj.