Televizorul Samsung OLED cu puncte cuantice ar putea provoca LG imediat anul viitor

În prezent, există două tehnologii TV disponibile pentru majoritatea oamenilor: LCD și OLED . Sigur, oamenii cu tone de bani ar putea primi un televizor MicroLED , dar simplii muritori au doar aceste două opțiuni. Cel mai mare producător de televiziune din lume, Samsung, a fost ferm în tabăra LCD de mai mulți ani, în timp ce rivalul de pe jos, LG, este cel mai mare nume din OLED . LCD, în ciuda progreselor precum QLED , mini-LED și panouri duale , a rămas întotdeauna în urmă cu OLED în ceea ce privește calitatea generală a imaginii.

Acum Samsung lucrează la un nou tip de televizor care urmărește să combine două tehnologii de afișare în ceva mai mare decât suma pieselor sale. Este un hibrid între punctele OLED și punctele cuantice numit QD Display. Potrivit Core IT News , Samsung Display va încheia producția de panouri LCD până la sfârșitul anului 2021, trecând la QD Display anul viitor. În același timp, Samsung Electronics ar putea începe să vândă aceste noi televizoare încă din 2022.

Miza de 11 miliarde de dolari a Samsung pe puncte cuantice

Samsung a vândut televizoare LCD îmbunătățite de puncte cuantice în ultimii ani sub marca sa QLED, dar ultimul (și singurul) televizor OLED a fost o singură dată pe care a încetat să îl vândă acum aproape un deceniu. În octombrie 2019, Samsung Display a anunțat că construiește o fabrică pentru a produce televizoare care combină aceste tehnologii:

Samsung Display va investi 13,1 trilioane câștigate până în 2025 pentru a construi „Linia Q1”, prima linie de producție în masă a afișajului QD din lume la Campusul Asan. Noua linie este programată să înceapă producția în 2021 cu 30.000 de coli inițiale (8,5 generații) și va produce un afișaj QD imens de 65 inci sau mai mare.

Aceasta este o investiție de aproximativ 11,1 miliarde de dolari. În timp ce compania numește acest „afișaj QD”, acesta nu este puncte cuantice electroluminescente, adică „vizualizare directă” . Această tehnologie este încă la câțiva ani distanță. Acesta va fi un hibrid QD-OLED.

La anunț , președintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut referire și la rivala Samsung a LG în ceea ce privește locul Coreei în producția mondială de televiziune: „Este important să menținem locul de pe piața globală a ecranelor cu tehnologii care schimbă jocul”, a spus Moon. „În urma investiției de 3 trilioane de câștiguri a LG Display în producția mare de panouri OLED în iulie, cel mai recent plan de investiții Samsung Display luminează și mai mult perspectivele.”

Un lucru pe care l-ați fi observat este că Samsung numește acest „afișaj QD”, ceea ce poate fi confuz, deoarece acesta nu este puncte cuantice cu vizualizare directă (mai multe despre acestea mai târziu). Întrucât LG a petrecut ani de zile fiind singurul nume din oraș (la figurat și la propriu) pentru OLED, este puțin probabil ca Samsung să numească orice versiune a acestei tehnologii OLED. Probabil va trebui să așteptăm până la CES 2022 pentru a afla cum marchează noul televizor.

sursa