Social

Adevăratul motiv pentru care pisicile se urcă în copaci

Cățăratul este o tehnică specifică felinelor, iar pisicile adoră să facă asta. De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat care este adevăratul motiv care stă la baza acestei plăceri nebune ale pisicilor de a se urca în copaci.
Adevăratul motiv pentru care pisicile se urcă în copaci. Pisicile adoră să se cațere deoarece este o tehnică a felinelor de a vâna și indiferent dacă se află în aer liber sau dacă sunt în casă, acestea nu vor rezista să nu se urce în copaci sau pe dulapuri.
De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat care este adevăratul motiv pentru care pisicile practică cățăratul.

Ei bine, noi am aflat că de regulă pisicile preferă să se urce în copaci pentru a vâna. Deoarece ele sunt animale mici, de jos nu pot să vadă prada la fel de bine ca și atunci când sunt în copaci. De la înălțime ele pot să observe cu ușurință tot ce mișcă.

Un alt motiv pentru care pisicile preferă să se cațere în copaci ține strict de siguranța lor. De regulă, pisicile sunt vânători excepționali, dar la rândul lor pot să devină și pradă, câinii fiind cel mai mare pericol al lor, iar copacul poate să devină salvarea de care au nevoie.

Totuși, trebuie să știi că pisicile nu se urcă în copaci doar pentru a vâna sau pentru a-și salva blănița, ci fac asta și de amuzament ca să spunem așa.

Specialiștii spun că multe pisici consideră cățăratul extrem de distractiv. În general, când sunt mici, pisicuțelor le place să exploreze înălțimile pentru a descoperi ce pot să facă cu gheruțele lor.

Atunci când cresc ele exersează cățăratul pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Este foarte important ca pisicile care își petrec mare parte din timp în casă să practice acest lucru deoarece este extrem de benefic pentru sănătatea lor. Asta pentru că atunci când se cațără ele își tonifică mușchii, își îmbunătățesc flexibilitatea și devin mai puternice atât fizic, cât și mental.

sursa