3 strategii pentru recrutare care permit firmelor să se concentreze pe propria dezvoltare 

Poză de Amina Filkins pe Pexels.com

Pentru a asigura accesul constant la identificarea și delegarea angajaților potriviți fiecărui domeniu de activitate, firmele pot opta pentru câteva strategii eficiente. Aplicarea acestora permite companiei să se concentreze pe îmbunătățirea rezultatelor și extinderea vizibilității pe piață. 

Cum își pot companiile asigura accesul la profesioniștii potriviți? 

Există câteva metode populare la care pot recurge organizațiile atunci când este necesară completarea sau înnoirea echipelor alocate pe diferite arii de activitate.  

  • Outsourcing-ul procesului de recrutare 

Outsourcing-ul reprezintă externalizarea parțială sau totală a procesului de recrutare către o firmă de specialitate. Aceasta va prelua responsabilitățile privind identificarea candidaților cu pregătire pentru un anumit post, precum și atribuțiile specifice interviurilor și integrării persoanelor care au obținut locul de muncă. Agențiile îmbină vasta experiență în recrutare, cunoștințele aprofundate despre diverse piețe de muncă alături de tehnologii performante de selecție. 

Datorită outsourcing-ului, echipele interne ale companiei se pot dedica mai mult dezvoltării afacerii, delegând atribuțiile administrative organizațiilor specializate în recrutare. De asemenea, un alt avantaj specific externalizării procesului de cooptare a noului personal este reprezentat de posibilitatea ajustării resurselor de recrutare în funcție de fluctuațiile cerințelor de personal, fie că este necesar un număr mai mare de angajări, fie că firma respectivă necesită lucrători temporari în perioada de sezon. 

  • Leasing-ul de personal 

Acest proces implică angajarea personalului necesar pe durată determinată. Leasing-ul asigură flexibilitate, fiind o strategie care contribuie la ajustarea numărului de lucrători corespunzător cerințelor firmei. De exemplu, pot fi angajați candidați asiatici care să ocupe posturile vacante în perioadele sezoniere, aceștia fiind renumiți pentru experiența și abilitățile care se solicită în industria ospitalității și nu numai. De asemenea, solicitarea unor servicii de leasing de personal de la Work Finder mai prezintă și avantajul costurilor reduse privind recrutarea și administrarea colectivului. Această strategie facilitează accesul la candidați disponibili pentru diverse roluri, ceea ce ajută la completarea posturilor libere cu angajați gata instruiți să facă față cerințelor din fișa postului.    

  • Colaborarea cu agenții de recrutare 

Cooperarea cu firme de specialitate în selectarea personalului adecvat pentru poziții specifice reprezintă o soluție eficientă de scurtare a drumului către găsirea angajaților necesari. Agențiile de recrutare pot atrage candidați originari din alte medii culturale, care să aducă firmei un suflu nou, idei inovative și noi perspective. 

De asemenea, o astfel de colaborare poate genera oferte personalizate, care se pliază pe cerințele caracteristice fiecărui sector sau departament. De asemenea, agențiile de recrutare pot accelera procesul de selecție prin metode eficiente de identificare și evaluare a candidaților, ceea ce ajută compania să reducă timpul pentru formarea unei echipe complete. 

Așadar, începând de la externalizarea procesului de recrutare, angajarea personalului pe o durată determinată și până la colaborarea cu experți în recrutare, organizațiile au la dispoziție o diversitate de opțiuni pentru a răspunde corespunzător provocărilor de pe piața muncii, pentru a se alinia specificațiilor fiecărui rol, pentru a reduce costurile și pentru a menține ritmul constant cu dinamica mediului de afaceri, asigurând astfel succesul pe termen lung al business-ului.