Politica

Alina Gorghiu: Cătălin Cherecheș va fi extrădat în România

Într-o declarație oficială, Alina Gorghiu, ministra Justiției din România, a confirmat că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în țară pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Regional din Munchen, care au decis că Cherecheș trebuie să răspundă în fața justiției române pentru acuzațiile de luare de mită scrie realitatea.net

Cătălin Cherecheș se alătură altor peste 130 de fugari aduși în România numai în acest an, potrivit declarației făcute de ministra Alina Gorghiu. Acest lucru evidențiază eforturile susținute ale autorităților române în combaterea criminalității și aducerea în fața legii a celor care au încălcat legea.

Fostul primar al municipiului Baia Mare a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar decizia de extrădare confirmă angajamentul autorităților judiciare de a asigura că cei condamnați pentru infracțiuni grave răspund în fața legii.

Ministra Justiției a subliniat, de asemenea, inițierea unui proiect de lege prin care fugarilor aduși înapoi în România li se va cere să deconteze cheltuielile pentru repatriere. Acest proiect vine în contextul în care statul român cheltuie aproximativ 10 milioane de lei pe an pentru aducerea fugarii în țară.

Această măsură propusă reflectă responsabilitatea guvernului român față de utilizarea eficientă a resurselor publice și asigurarea că cei care au încălcat legea suportă consecințele acțiunilor lor. Este un pas semnificativ către consolidarea statului de drept și combaterea corupției în România.