Actualitate

Amenzi uriașe pentru magazinele Penny și Mega Image

Echipele de control ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au amendat cu 49.000 lei două supermarketuri din Ilfov și Măgurele. Este vorba despre retailerii Mega Image și Penny, potrivit Agerpres.

În urma controalelor, au fost descoperite produse expirate, fructe și legume pline de mucegai, vitrine frigorifice ruginite și murdare sau zone extinse neigenizate, cu încărcătură de grăsime și praf. Unul dintre magazine a fost închis pe o durată de cel mult 6 luni.

Produse expirate și fructe pline de mucegai
Controalele au fost efectuate în două supermarketuri din comuna Măgurele, judeţul Ilfov, respectiv Mega Image şi Penny, şi într-un magazin Mega Image din sectorul 3 al Capitalei.
Cele mai importante abateri constate privesc comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea de fructe și legume improprii consumului uman, cu lovituri mecanice și mucegai, vitrine frigorifice pline de rugină, resturi alimentare, vopsea exfoliată, comercializarea produselor din carne, fără a se menționa data deschiderii pachetului sau spații de depozitare neigienizate, cu urme de praf și grăsime.

Produsele necorespunzătoare au fost oprite de la comercializare, iar activitatea unuia dintre magazine a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constate de CPCMB.

„Sper ca operatorii economici să se oprească din a merge pe calea greşită”
Președintele ANPC a menționat că speră ca operatorii economici să respecte consumatorul și să adopte măsurile necesare pentru ca lucrurile să se îndrepte.

„Noi sigur nu ne oprim, dar sper ca operatorii economici să se oprească din a merge pe calea greşită, să se întoarcă la 180 de grade şi să caute singura cale corectă: aceea de a respecta consumatorul, ce reprezintă sursa principală de venit a fiecărui magazin din întregul lanţ! Picătura chinezească rămâne o tortură pentru cei ce uită pe cine şi cât trebuie să respecte!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

sursa