Advertoriale

Angajații fericiți, cheia unei afaceri de succes. Ce trebuie să faci pentru a avea angajați mulțumiți

Angajații fericiți sunt valoroși în orice firmă. Sunt motivați, mai implicați și au o productivitate crescută, prin comparație cu colegii lor. De regulă, acești angajați sunt cei mai loiali, iar asta îi face extrem de importanți pentru succesul afacerii tale.

Ce contribuie la fericirea angajaților tăi? Haide să aruncăm o privire la câteva dintre acele strategii care vor asigura fericirea și satisfacția echipei tale.

Încurajează un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată

Orele flexibile, posibilitatea de a lucra de acasă și evenimentele sociale de la birou sunt căi prin care poți promova un echilibru sănătos între muncă și viața privată, în cazul angajaților tăi. Totodată, asigură-te că angajații tăi beneficiază de toate zilele de concediu și de pauze adecvate pentru a se relaxa. Fă mici gesturi prin care să le arăți că îți pasă de viața lor personală, cum ar fi acela de a le oferi cosuri de Paste cadou cu produse delicioase pentru ei și familia lor.

Un angajat care se confruntă cu o situație personală dificilă, ori pe umerii căruia sunt obligații importante în afara muncii, va fi mult mai puțin implicat în ceea ce are de rezolvat la serviciu. Prin urmare, este responsabilitatea ta să îi oferi soluții alternative în anumite circumstanțe, cum ar fi ore flexibile de muncă, dacă este posibil. În acest fel va simți că viața lui personală este apreciată și, drept răspuns, își va da toată silința la locul de muncă.

Oferă apreciere și laudă-ți angajații atunci când este cazul

Recunoașterea eforturilor și a realizărilor la locul de muncă este crucială pentru satisfacția angajaților. Așa că împarte laude și fă gesturi de apreciere, fie că este vorba despre un ”bravo” spus la momentul potrivit, ori despre acordarea unor zile libere plătite în plus pe an (apropo, una dintre cele mai potrivite idei de cadouri de Paste în acest an).

Când nu primesc acest feedback, angajații pot simți că eforturile lor nu sunt observate sau că munca lor nu este suficient de importantă pentru a fi lăudată. În timp, o astfel de atitudine duce la scăderea motivației.

Oferă beneficii și compensații atractive

Beneficiile extrasalariale și compensațiile oferite angajaților îi fac să se simtă valorizați și motivați să performeze la locul de muncă.

Pentru unii angajați, pachetele de beneficii sunt chiar mai importante decât salariul în sine, motiv pentru care firmele se întrec în oferte care mai de care mai diverse, pentru a atrage forță de muncă. Printre beneficiile cele mai apreciate de angajați se numără: abonamentele medicale, la sala de sport, bonurile de masă, programul de lucru flexibil, decontarea transportului și primele de sărbători.

Tu cum te asiguri că angajații tăi sunt motivați și fericiți?