De cateva luni de pandemie, a aparut „Prima Casa” pentru romanii care doresc, relateaza spynews.ro.
Faptul ca programul nu are norme de aplicare, este chiar o problema aici majora, doar ca numai anumiti persoane pot beneficia.
Citește și: Ce indemnizații pot primi persoanele cu dizabilități în 2025
Când „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casă”, a venit la pachet cu câteva schimbări precum introducerea unui plafon maxim pentru venituri de 4.500 de lei pentru cei fără copii și 7.000 de lei pentru cei cu copii.
Din punctul său de vedere, „e anormal că încă nu sunt aplicate” modificările aduse programului „Prima casă”, pe care le consideră coerente .
„Există și o subvenție pe care statul ar trebui să o plătească pentru anumite profile de clienți. Există posibilitatea că aceste norme să fie întârziate tocmai pentru că odată intrate în vigoare, statul ar trebui să subventioneze dobânda unor clienți și atunci înseamnă niște fonduri suplimentare, care sigur nu au fost alocate în bugetul de stat. Și atunci, de aici probabil complicațiile.
Citește și: De ce pisica doarme la capul tău: Motivele unui comportament fascinant
Dar aceste complicații fac că niciunul dintre cele două variante de program să nu funcționeze”, a mai explicat Dragoș Nechifor.
Prețurile locuințelor au scăzut
Potrivit digi24.ro, preţurile apartamentelor au scăzut în luna mai a acestui an în 4 din 6 centre regionale. De cealaltă parte, în aprilie, tendinţa descendentă a preţurilor era simţită doar în Constanţa.
Citește și: Relații în funcție de zodie: Ce zodii se potrivesc cel mai bine