Actualitate

Anunt! Masuri obligatori pentru romanii care pleaca la munca in strainatate. Ministrul Transporturilor..

Anunt! Masuri obligatori pentru romanii care pleaca la munca in strainatate. Ministrul Transporturilor..
Anunt! Masuri obligatori pentru romanii care pleaca la munca in strainatate. Ministrul Transporturilor..

Ministerul Transporturilor va merge pe o procedura mai speciala pentru a putea organiza grupul de persoane care merge in strainatate la lucru, sa nu fie situatia prea aglomerata la Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, relateaza fanatik.ro.

Peste 2.000 de romani s-au ingramadit, calcandu-se in picioare la aeroport, inainte de a urca pe avion inspre Germania.

Premierul Orban a cerut demisia directorului David Ciceo, cel care manageriază aeroportul clujean.

„Având în vedere ultimele evenimente petrecute în cursul zilei de 9 aprilie 2020 pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, în legătură cu care Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor sunt realizate verificări privind o serie de aspecte care intră în aria de competenţă a structurilor din subordinea Ministerului.

Astfel, ministrul Lucian Bode a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din judeţele de domiciliu ale cetăţeniilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj.

Prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) se va verifica raportarea acestor curse ocazionale efectuate de operatori de transport rutier.

Este important să existe o trasabilitate clară a întregii proceduri motiv pentru care au fost cooptaţi în acest demers reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Procedura stabilită prin Ordin vine în sprijinul cetăţenilor care nu trebuie expuşi niciunui risc de infectare, precum şi în sprijinul aeroporturilor care vor avea foarte bine stabilite procedurile de zbor”, au transmis cei de la MT.
Până la implementarea noilor proceduri, cursele charter vor fi procesate în continuare pentru a nu lăsa oamenii fără job.

„S-a recomandat ca, atunci când este confirmată posibilitatea efectuării unui zbor charter, să fie luată în considerare dublarea timpului necesar pentru prelucrarea pasagerilor şi a bagajelor faţă de timpul normal.

Totodată s-a făcut solicitarea să existe o monitorizare continuă a menţinerii distanţării sociale în incinta aeroportului şi să fie luate imediat măsuri atunci când se constată abateri.

Nu în ultimul rând s-a decis să fie asigurată permanent legătura şi coordonarea cu Direcţiile de Sănătate Publică (DSP-urile) locale pentru orice problemă legată de securitate şi protecţia sănătăţii angajaţilor aeroportului, a pasagerilor şi a vizitatorilor”, au concluzionat reprezentanții ministerului, conform stiripesurse.ro.

Majoritatea oamenilor care doresc să plece în străinătate la muncă au rămas fără bani și nu au alternativă de lucru în țară, însă sănătatea lor este ignorată.