Social

Asistații social explică de ce nu vor să se apuce de muncă

Numărul persoanelor asistate social în România depășește 250.00, iar oamenii invocă diverse motive pentru a nu se duce la muncă scrie evz.ro.
Mai mult de 250.000 de români își duc existența din ajutoare sociale, fiind dependenți de venitul minim garantat de stat.

Unii dintre aceștia nu vor să intre în câmpul muncii, chiar dacă au vârsta și necesară pentru asta și dispun și de resurse fizice. Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Cerăt, județul Dolj, a explicat în cadrul unui reportaj , de ce nu vrea să se ducă să se angajeze.

Am căutat, dar nu, pentru că nu am cu ce să mă duc. Mă duc la… aproape la Bucureşti să mă duc să muncesc? Pentru că aici nu se lucrează.” A spus bărbatul respectiv despre subiectul asistenței sociale.

Județul Dolj conduce în clasamentul național al persoanelor ce sunt asistate social
Și alte persoane din localitatea respectivă, asistate social, au discutat cu reporterul și au vorbit despre statutul incert pe care îl au în privința câștigurilor financiare.

Femeie: În Anglia am fost, în Italia.
Reporter: Câţi ani aţi muncit acolo?
Femeie: Păi am stat vreo 10 ani în Italia.
Reporter: Cu forme legale aţi muncit?
Bărbat: Da. Bine, la început nu.

În județul Dolj există cel mai mare număr de persoane care primesc ajutoare din partea statului. Sunt peste 11.200 de asistați, după cum menționează sursa citată.