Potrivit specialistilor in alimentatie, covrigii au mai multe dezavantaje decat avantaje.
Din cauza felului in care este pregatit un singur covrig ajunge sa aiba aproximativ 300 de calori,cu toate acestea valoarea lui nutritionala este aproape nula.
Citește și: Rafila propune schimbări în salarizarea medicilor: „Trebuie să rupem pisica”
Covrigii sunt facuti in general din faina alba rafinata, ulei si margarina, dupa care sunt fierti intr-un amestec care contine zahar si potentiatori de gust.
Aceasta combinatie este extrem de nociva pentru organism, ducand la aparitia unor probleme de sanatate precum hipertensiune, diabet sau cresterea nivelului de colesterol din sange.
Citește și: Beneficiile suplimentelor organice pentru sănătatea modernă: De ce să alegi naturalul
Covrigii contin si sare in cantitati extrem de mari, fapt care favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale. Sarea duce si la aparitia fibrozei, care afecteaza ficatul, iar in plus ingreuneaza functionarea rinichilor.
De asemenea putina lume stie ca, atunci cand sunt consumati calzi, covrigii reprezinta un adevarat pericol pentru stomac; covrigii calzi irita stomacul.
Citește și: Laptele de Aur, Băutura Care Te Scapă de Stres și Insomnie
Continutul ridicat de zahar din covrigi favorizeaza aparitia diabetului, deoarece organismul ajunge in timp sa dezvolte o rezistenta la insulina.
Covrigii sunt extrem de bogati si in carbohidrati: un singur covrig are aproximativ 50 de grame de carbohidrati, in conditiile in care doza zilnica recomandata este de 130 de grame pe zi. Astfel cei care consuma covrigi sunt predispusi obezitatii.
S-a mai demonstrat si ca un consum mare de faina alba, principalul ingredient al covrigilor, incetineste procesele metabolice si favorizeaza aparitia acneei.
Nu in ultimul rand, consumul regulat de covrigi afecteaza pancreasul si intestinul gros.