Au adus caini din GROENLANDA si i-au pus la sanie in MARAMURES

O familie de francezi s-a stabilit în Maramureș după ce s-a îndrăgostit iremediabil de aceste locuri.

Cei doi soți însă nu au venit doar să se odihnească aici, ci se ocupă de o activitate cel puțin neobișnuită pentru această zonă.

Citește și: Profeția tulburătoare a Sfântului Nil: O oglindă a vremurilor actuale

Ei oferă turiștilor plimbări cu sania trasă de câini. Și nu orice câini, ci din cei aduși din Groenlanda.
Laurent și Helen Cruz, o familie de francezi, a venit în Maramureș inițial în vizită, însă frumusețea locurilor și ospitalitatea oamenilor i-au făcut să nu-și mai dorească să plece înapoi. Nu a fost greu să ia decizia de a se muta la Budești, lângă Cavnic, la ceva mai bine de 30 de kilometri de Baia Mare.
Spectaculos este însă că au ales să-și construiască o cabană fără electricitate, fără telefon mobil, fără televizor, iar cei doi se bucură de liniștea ce le-o oferă o viață trăită în tihnă. Nu stau însă degeaba.

Chiar dacă ar părea că au venit de la o viață de lux la una fără condiții minime, ei sunt încântați de provocarea de a trăi fără electricitate.

Citește și: Te ajută rugăciunile când ești bolnav? O analiză detaliată a impactului spiritual, psihologic și științific

De altfel, modul autonom de viață al maramureșenilor de la sate a impresionat mulți turiști străini de-a lungul timpului, în special în condițiile în care majoritatea familiilor au cel puțin un membru ori o rudă plecată în strinătate, ceea ce îi face să fie suficient de bine „racordați” la civilizație, dar în același timp, capabili să trăiască fără dependență de electricitate, internet sau supermarket.

Ei spun că aici simt mai multă libertate, adoră aerul curat și natura, peisajele, ospitalitatea maramureșenilor și spun că aici au descoperit mai mult decât visau.
Cei doi francezi veniți în Maramureș se ocupă de o activitate pe care o practicau și în Franța, respectiv de curse cu sănii trase de câini.

Citește și: De ce ciobanii se cred deștepți? O analiză a percepției și a realității

Laurent și Helen spun că se ocupă de asta din 1992, iar tot ce au schimbat până acum au fost câinii, care au îmbătrânit și nu au mai putut fi folosiți la această activitate.

Au adus în Maramureș zece câini din Groenlanda, pe care îi înhamă la sanie și oferă turiștilor experiențe unice, asemănătoare celor din ținuturile înzăpezite.

Grija și atenția pentru animale este vizibilă, cei zece câini sunt hrăniți bine, iar înainte de curse primesc vitamine, pentru susținerea efortului.
Cursele organizate sunt o adevărată aventură pentru turiști, care parcurg trasee prin munți, însă amatorii de astfel de aventuri trebuie să știe că doar cu programare pot ajunge să se bucure de această experiență.

Chiar dacă nu sunt zăpezi pe tot parcursul anului, francezii spun că nu e o problemă, deoarece în restul anului, când nu este zăpadă, se gândesc să înlocuiască săniile cu platforme pe roți, astfel ca aventura să continue și în celelalte anotompuri.

Sursa