Deții o companie și vrei să reduci semnificativ cheltuielile aferente gestionării sistemului IT? Dacă nu vrei să compromiți calitatea și performanța infrastructurii, dar îți dorești să economisești resurse, opțiunile refurbished sunt cele mai indicate. Reprezintă investiții mult mai convenabile din punct de vedere al raportului calitate-preț. De asemenea, asigură avantaje de lungă durată și se pretează atât organizațiilor aflate la început de drum, cât și multinaționalelor, cu sute de angajați.
Totuși, ce caracteristici prezintă mai exact gama de calculatoare refurbished, dar și ce impact poate avea asupra afacerii tale poți afla în rândurile de mai jos.
Citește și: Ce afacere poți începe cu suma de 1000 de euro?
Diferențele dintre echipamentele refurbished și cele noi
Orice business are nevoie de o infrastructură IT funcțională. Eficiența sistemului informatic stă practic la baza derulării activităților zilnice, dar și a unui grad sporit de productivitate. Pentru a putea da randament, angajații au nevoie de un suport adecvat. Mulți antreprenori aleg să cumpere dispozitive noi, în speranța că vor oferi performanțele dorite. Totuși, sunt mult mai scumpe decât cele recondiționate. Nu este singura diferență care apare între cele două opțiuni:
Citește și: Credit pentru afaceri mici și mijlocii: soluții financiare accesibile pentru antreprenori
- Există o percepție conform căreia doar echipamentele noi pot asigura adaptabilitate sporită la cele mai accesate tendințe și actualizări. Totuși, update-urile de ultimă oră sunt disponibile și în cazul produselor refurbished. Ba mai mult, te poți bucura de nivelul dorit de securitate. Riscurile unui atac cibernetic sunt minimizate, chiar dacă ai optat pentru un model mai vechi.
- Funcțiile unui laptop nou ating o capacitate maximă, dar cele ale unui model refurbished pot oferi un randament la fel de bun sau poate chiar peste așteptări. Motivul? Înainte de a fi repus în vânzare, PC-ul este verificat și reparat de o echipă formată exclusiv din specialiști. Sunt reparate eventualele defecțiuni și probleme de funcționare.
- Achiziția constantă de calculatoare va impacta semnificativ integritatea mediului înconjurător, dar și reputația companiei tale. Gândește-te că va trebui să schimbi dispozitivele o dată la cinci ani, iar efectele asupra resurselor sunt devastatoare. Conceptul de a folosi un bun recondiționat este mai recomandat în astfel de situații.
- Opțiunile noi au un aspect estetic impecabil. Nu la fel se poate spune și despre un laptop refurbished. Pot prezenta ușoare urme de uzură. Totuși, designul nu ar trebui să reprezinte un factor esențial în luarea unei decizii. Mai important este să funcționeze în parametri optimi, decât să arate frumos.
- În cazul laptopurilor abia scoase pe piață, alternativele recondiționate vor deveni valabile pe piață mai târziu. Așadar, dacă îți dorești să implementezi o schimbare cât mai repede, s-ar putea să fie nevoie să aștepți ceva timp într-o asemenea situație. Totuși, n-ar trebui să te grăbești. În lipsa unui istoric de utilizare, nu poți obține o recenzie 100% adevărată și utilă.
Economisești bani fără a face rabat de la calitate
Citește și: Americanii preiau controlul asupra Artrom Steel Tubes: România devine o forță pe piața mondială
Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă achiziția de calculatoare refurbished este reducerea bugetului. Practic, economisești bani și primești în schimb aceleași performanțe tehnice. Cum anume? Ei bine:
- Laptopurile recondiționate sunt semnificativ mai ieftine decât cele noi. Adesea sunt disponibile la ofertă. Așadar, le poți cumpăra la un preț cu până la 50% mai mic decât opțiunile abia scoase în vânzare.
- Variantele refurbished vin însoțite de garanție, ceea ce elimină din start cheltuielile suplimentare pentru eventuale reparații. Totuși, e recomandat să te orientezi către producători de încredere, care oferă servicii și produse de calitate.
- Multe dintre ele provin de la branduri de renume și au o reputație excelentă în ceea ce privește fiabilitatea. Îți poți concentra, așadar, resursele financiare în alte scopuri. Spre exemplu, poți reinvesti banii pentru achiziție în strategia de marketing.
Opțiuni de finanțare și leasing pentru achiziționarea echipamentelor refurbished
Chiar dacă integrarea echipamentelor recondiționate este destul de avantajoasă, nu toți cumpărătorii își permit costurile totale. Pentru o companie, necesarul de PC-uri nu se rezumă la câteva laptopuri, ci presupune un număr semnificativ de dispozitive. Așadar, bugetul trebuie adaptat în consecință. Poți opta inclusiv pentru variante de finanțare și leasing:
- Credit bancar – Solicită un credit de la o bancă pentru a finanța achiziția de echipamente refurbished. Înainte de a lua decizia, compară ofertele și termenii de la mai multe bănci pentru a-ți asigura hotărârea.
- Leasing financiar – Leasingul financiar îți permite să închiriezi echipamentul pentru o perioadă fixă de timp. La sfârșit, ai opțiunea de a-l achiziționa, de a-l returna sau de a-l înnoi.
- Finanțare de la producător – Unii furnizori oferă propriile soluții de finanțare, cum ar fi plata în mai multe rate sau modalități diverse de închiriere. Tocmai de aceea, e indicat să-ți alegi cu atenție colaboratorul.
Fie că alegi un laptop precision 5520 sau alt model, conceptul refurbished merită implementat la nivelul companiei tale. Este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor investite, cât și al randamentului tehnic. Are, de asemenea, un impact redus asupra mediului înconjurător.
Fă achiziții inteligente pentru succesul pe termen lung al businessului tău!