Actualitate

BĂRBAT REȚINUT PENTRU FURT ÎN DAUNA UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE

La data de 2 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 19 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 33 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt.

La data menţionată, în jurul orei 05.00, poliţiști din cadrul Secţiei 19 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că, din interiorul unei societăți comerciale, din Sectorul 5, ar fi fost sustrase mai multe materiale de construcții, prejudiciul fiind estimat la 3.800 de lei.

În urma activităților investigativ-operative, a fost depistat, la scurt timp de la comiterea faptei, pe o stradă din proximitate, un bărbat bănuit de sustragerea bunurilor.

Cel în cauză a fost imobilizat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

De asemenea, au fost găsite bunurile pe care bănuitul le-ar fi sustras, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate de către Secția 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.