Extern

Bulgaria | Purtarea măștilor în contextul răspândirii noului coronavirus devine obligatorie

Purtarea măștilor devine obligatorie în Bulgaria în contextul răspândirii coronavirusului
Prim-ministrul bulgar Boiko Borissov l-a însărcinat pe ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, să emită un ordin prin care toți cetățenii bulgari să fie obligați să poarte măști de protecție atunci când își părăsesc domiciliul.

Ordinul va intra în vigoare de duminică, 12 aprilie.

De asemenea, Boiko Borissov a mai declarat că cine un posedă o mască poate să poarte o eșarfă.

Dacă un aveți mască, puteți purta o eșarfă. Cu siguranță nu există nimeni care să nu aibă o eșarfă”, a declarat premierul bulgar în ședința de sâmbătă dimineața.

Potrivit acestuia, se fabrică milioane de măști.

Am comandat un milion de măști. De asemenea, de la Comisia Europeană, plus fabricile care le produc în mod constant. În plus, toată lumea le poate coase dacă dorește”, a mai adăugat Boiko Borissov.

În altă ordine de idei, Boiko Borissov a declarat că ministrul finanțelor ,Vladislav Goranov, este pregătit să plătească pentru măști gratuite pentru cei care nu își pot permite să le cumpere.

Cred că există mulți donatori de măști deja”, a precizat premierul bulgar.

Anunțul a venit în ajunul Duminii Floriilor, iar Biserica Ortodoxă Bulgară și-a menținut deschise locașurile de cult și va continua să facă acest lucru pe toată perioada săptămânii de Paște.

De asemenea, ministrul Sănătății, Kiril Ananiev a mai emis un ordin prin care purtarea măștilor în locuri publice devenea obligatorie pe 30 martie, dar a respins măsura în mai puțin de 24 de ore, declarând că nu există un consens în societate în această privință.

sursa