Retete culinare

Ciorba de pui acrită cu zeamă de varză – E foarte gustoasă

Iată cum prepari ciorba de pui cu zeamă de varză. Află de ce ingrediente ai nevoie pentru ciorba de potroace și care este, de fapt, cea mai bună rețetă tradițională românească.
Dacă vrei să prepari această ciorbă de pui, trebuie să afli de la bun început că nu este deloc greu. Trebuie să respecți anumiți pași, ca în bucătăriile marilor chefi, ca să te asiguri că va ieși delicioasă.

La ciorba de potroace, denumită așa pentru că e făcută cu măruntaie de pasăre și acrită cu zeamă de varză, se pot folosi potroace de curcan, gâscă, pui sau rață. Este una din ciorbele românești tradiționale. Ingredientele folosite vor diferi puțin de la o regiune isorica, geografică la alta.

Cum faci ciorbă de pui cu zeamă de varză – Ingrediente

1 kg carne de pui
2 litri de apă
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 l zeamă de varză
800 g roșii în bulion
sare
pătrunjel (opțional), piper (opțional)

*cantitățile sunt pentru 4-5 porții, dacă dorești mai multe, le dublezi

Cum faci ciorbă de pui cu zeamă de varză – Mod de preparare

Vei începe cu carnea de pui, care se taie în bucăți mai mici și se pune la fiert într-o oală în care ai pus cei 2 litri de apă și puțînă sare, după gust. Se pot folosi și măruntaie de pui, astfel că, dacă îți plac, le poți adăuga în oala cu carne.

Carnea se fierbe aproximativ o oră, așa că va trebui să o verifici pentru a vedea când este gata. Carnea de pui fierbe destu lde repede.

Între timp te ocupi de legume.

Ceapa se curată și se toacă mărunt, la fel și morcovul. Opțional, morcovul se poate da prin răzătoare.

De asemenea, cartofii se curăță de coajă și se taie în bucăți potrivite, nici prea mari nici prea mici.

Ca legume, se mai poate adăuga și ardei gras și bineînțeles rădăcinoase – păstârnac, țelină, pătrunjel.

Desigur, dacă vrei și alte legume, le poți adaugă fără niciun fel de problema, gustul ciorbei de pui nu va fi afectat absolut deloc!

Poți adăuga și un cub concentrat de pui dacă nu ai destulă carne, doar dacă este nevoie, altfel e mai bine să lași totul fără adosuri de acest fel.

După ce tai toate legumele, le adaugi în oală. Apoi se lasă totul la fiert timp de o oră.

După ce au fiert legumele, se adaugă 100 ml de zeamă de varză și bulionul.

Ciorba de pui cu zeamă de varză sau ciorba de potroace se mai lasă la fiert până ce dă în clocot de încă 2-3 ori. În cazul în care îți place ca ciorba să aibă și fidea, o poți adăuga la final, pentru că va fierbe foarte repede. Tățeii pot fi foarte lați sau potriviți, cum preferi.

La final, se pune pătrunjelul tocat și se oprește focul.

Apoi, se pune capacul la oala cu ciorbă și se mai lasă așa timp de 30 de minute, ca toate gusturile și aromele legumelor și cărnii să se amestece perfect. După aceea o poți servi.

sursa