Extern

CORONAVIRUS. A fost înregistrat primul deces în afara granițelor Chinei. Peste 300 de oameni au murit din cauza temutului virus și peste 14.500 sunt infectați

Primul deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în afara Chinei. Este vorba despre un bărbat chinez, în vârstă de 44 de ani, care a murit, sâmbătă, în Filipine, informează CNN.

Acesta s-a aflat în luna ianuarie în Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei, împreună cu o femeie în vârstă de 38 de ani. De altfel, odată întoarsă în Filipine, aceasta a fost prima persoană la care s-a confirmat infecția cu coronavirus în țara din sud-estul Asiei. În acest moment, pacienta se află în curs de reabilitare.

Între timp, bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 305. Potrivit celor mai recente date, la nivel mondial au fost înregistrate peste 14.500 de cazuri de infecție.

Prezența coronavirusului a fost confirmată pe teritoriul a 25 de țări.
Încercând să oprească răspândirea virusului, mai multe țări au impus interdicții de călătorie în China și au decis să-și evacueze cetățenii din țara asiatică.
Aproximativ 60 de milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze, intrate în carantină din cauza coronavirusului.

Pe lista orașelor chineze închise de teama virusului a fost adăugat și Wenzhou, unde trăiesc 9 milioane de oameni și au fost înregistrate peste 265 de cazuri de contaminare. Astfel, începând de duminică, circulația automobilelor va fi restricționată, iar locuitorii sunt obligaţi să rămână la domiciliu, o singură persoană din gospodărie fiind autorizată să iasă din casă o dată la două zile. De asmenea, transportul public este suspendat, iar locurile publice, precum cinematografele, sunt închise. Totodată, școlile ar urma să fie închise până la 1 martie, iar companiile nu își vor relua activitatea înainte de 17 februarie. Wenzhou se află la 800 km de Wuhan.

sursa