Advertoriale

Cum să alegi salteaua potrivită. Sfaturi de la specialiști

Alegerea saltelei potrivite poate deveni problematică dacă nu știi ce să cauți. În primul rând, salteaua ideală este cea care îți oferă confortul și sprijinul necesar pentru un somn liniștit pe tot parcursul nopții. Dar ar trebui să iei în considerare și ce poziție de somn preferi, ori dacă ai vrea o saltea mereu răcoroasă, sau o saltea care pare că te îmbrățișează atunci când te bagi în pat.

Orice ai alege, atunci când cauți salteaua potrivită pentru tine trebuie să fii atent la 4 aspecte: dimensiune, susținere, confort și durabilitate.

Dimensiune

Dimensiunea saltelei influențează calitatea somnului. Bineînțeles, cu cât ai mai mult loc în pat, cu atât vei avea parte de un somn mai bun. Saltelele de dimensiuni generoase, cum sunt saltele 160×200 și mai mari, nu îți vor restricționa în niciun fel mișcările în timpul nopții chiar și atunci când împarți patul cu partenerul de viață.

Susținere

O saltea bună se adaptează la contururile corpului tău, oferind o susținere excelentă pentru gât, umeri și spate. Adică zonele articulare cele mai solicitate în timpul somnului. Testează mai multe saltele cu grade diferite de fermitate pentru a afla ce ți se potrivește.

Ca regulă generală, dacă ai o greutate mai mare, atunci cel mai probabil te vei simți mai bine pe o saltea cu fermitate medie spre mare. De asemenea, dacă obișnuiești să dormi pe spate sau pe burtă, o saltea fermă va ajuta la atenuarea durerilor de spate, prin faptul că distribuie greutatea corpului mai uniform pe saltea. În acest fel, spatele tău nu se va curba atât de mult în timpul somnului. O saltea mai moale este de obicei recomandată celor care suferă deja de dureri de spate și care preferă să doarmă pe lateral.

Desigur, aceste reguli nu sunt universal valabile, însă constituie un bun punct de plecare atunci când ești în căutarea unei saltele pentru dormitorul tău. Astfel, data viitoare când vezi saltele la oferta vei ști ce trebuie să cumperi pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului.

Confort

O saltea de bună calitate este făcută pentru a-ți oferi un confort în timpul somnului. Una dintre cele mai cunoscute și căutate tipuri de saltea este salteaua din spumă cu memorie. Aceasta se adaptează la temperatura și forma corpului tău, oferindu-ți ore neîntrerupte de odihnă.

La fel de confortabile sunt și saltelele ortopedice, create din fibre de bambus, aloe vera, argint și alte materiale naturale hipoalergenice.

Durabilitate

Calitatea materialelor folosite la asamblarea unei saltele determină, de regulă, durata de viață a acesteia, pentru că fiecare material se uzează în mod diferit. De regulă, saltelele mai vechi de 5 – 8 ani nu mai oferă confortul și sprijinul adecvat în timpul somnului.

Felul în care te simți dimineața, după ce te trezești, este un bun indicator prin care poți stabili dacă este sau nu timpul să înlocuiești salteaua pe care dormi.