Dacia anunţă că primele 1000 de maşini electrice Spring au ajuns în România. Modelul este fabricat în China şi a devenit cea mai vândută maşină electrică din ţară.
Primele maşini electrice Dacia Spring au ajuns în România. Este vorba despre 1000 de autoturisme. Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov.
Dacia Spring a fost prezentată în toamna lui 2020 și prețul de pornire este 18.300 euro. Pe site-ul Dacia autonomia maşinii electrice este trecută ca fiind 305 km, cu mențiunea: ”305 km în ciclu WLTP urban, 230 km în ciclu WLTP mixt”.
Mașina are 3,73 metri lungime și viteza maximă este 125 km/h (cu mențiunea că autonomia scade puternic la viteze mari).
Citește și: Bicicliștii și utilizatorii de trotinete electrice riscă amenzi de până la 1.320 de lei
Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. Majoritatea clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opțional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox, spun cei de la Dacia.
Culoarea preferată de clienţii primului model electric fabricat de Dacia este albastru.
Citește și: Cum să Economisești la Întreținerea Iveco Daily fără a Compromite Calitatea Pieselor
Motorul electric al maşinii Dacia Spring este de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).
Modelul beneficiază, în serie, de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.
Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.
Primul lot de maşini a fost livrat prin portul Koper din Slovenia către mai multe pieţe europene, dintre care şi România.