Actualitate

Decizie de ULTIM MOMENT în cazul românilor cu datorii la bănci. Legea se aplică și contractelor aflate în curs

Decizie de ULTIM MOMENT în cazul românilor cu datorii la bănci. Legea se aplică și contractelor aflate în cursComisiile reunite buget-juridică din Camera Deputaților au adoptat, marți, un raport favorabil asupra unui proiect care modifică regulile la contractele de credit pentru consumatori.

Proiectul a fost aprobat în Senat și urmează să ajungă la Camera Deputaților.

Ce prevede proiectul, potrivit stiripesurse.ro

– Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a plăti creanța de la cedent. Dispozițiile se aplică indiferent de instrumentul juridic utilizat pentru transferul creanței, inclusiv în cazurile cesiunii de contract, al cesiunii de portofoliu de creanță și al subrogației.

-debitorul-cedat care are calitatea de consumator se va putea elibera de datorie plătind cesionarului cel mult dublul prețului pe care acesta l-a plătit pentru a dobândi creanța, fără costuri suplimentare.

-Prevederile se aplică și contractelor de credit aflate în derulare la data intrării în vigoare.

– Societăți comerciale având ca obiect de activitate recuperarea creanțelor, cumpără la sume derizorii drepturi de creanță, demarând sau continuând măsuri agresive de executare silită împotriva consumatorilor.

B1.ro