Actualitate

Decizie definitivă în cazul tragediei din 2 Mai: Vlad Pascu, șoferul drogat, rămâne în arest preventiv după moartea a doi tineri

Tribunalul Constanța a emis o decizie definitivă în cazul lui Vlad Pascu, tânărul șofer drogat care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, soldată cu moartea a doi tineri precizeaza romaniatv.net

Instanța a respins ca nefondată contestația formulată de Pascu împotriva deciziei Judecătoriei Mangalia de prelungire a arestului preventiv.

La data de 19 august 2023, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a condus sub influența drogurilor și cu viteză un autoturism, intrând într-un grup de opt oameni în apropiere de 2 Mai, unde doi tineri au pierdut viața, iar alții au fost grav răniți. Tânărul a fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior găsit de polițiști în Vama Veche.

Judecătoria Mangalia a hotărât pe 5 decembrie 2023 prelungirea arestului preventiv pentru Vlad Pascu cu 30 de zile. Recent, Tribunalul Constanța a respins contestația acestuia, menținând astfel decizia de arest preventiv.

Această tragedie a avut un impact devastator asupra familiilor victimelor, iar instanța a stabilit că Pascu Matei Vlad trebuie să rămână în arest preventiv în continuare. Este o decizie dureroasă, dar necesară pentru a asigura consecințe legale corespunzătoare pentru faptele săvârșite.

Sperăm ca acest caz să fie un exemplu și o mustrare pentru toți cei care încalcă legile și pun în pericol viețile celorlalți. Justiția trebuie să-și facă cursul, iar decizia instanței să aducă un strop de alinare familiilor îndurerate.

Să ne amintim întotdeauna de importanța responsabilității atunci când suntem la volan și să conștientizăm impactul acțiunilor noastre asupra celor din jur. Viața umană are o valoare neprețuită, iar tragediile ca aceasta ne reamintesc fragilitatea existenței noastre.