Scitech

Echipa Mercedes F1 ajută la crearea ajutorului respirator pentru pacienții cu Covid-19

Mai multe companii non-medicale dezvoltă echipamente pentru a ajuta persoanele infectate cu Covid-19.

Ultima dintre acestea este echipa Mercedes Formula One, care a contribuit la crearea unui ajutor de respirație care ar putea împiedica pacienții de terapie intensivă.
Ingineri și clinicieni de la University College London au lucrat cu Mercedes F1 pentru a crea dispozitivul continuu de presiune pozitivă a căilor respiratorii (CPAP), care a fost deja utilizat în China și Italia.

Conform raportului BBC , CPAP împinge un flux constant de amestec de aer-oxigen în gură și nasul pacienților.

Presiunea înseamnă că plămânii rămân deschiși, crescând cantitatea de oxigen care intră în organe. Acest lucru reduce efortul necesar pentru a respira, ceea ce poate fi deosebit de dificil atunci când Covid-19 a provocat colapsul alveolelor – sacii de aer din plămâni.

CPAP folosește o mască sau o glugă transparentă peste capul pacientului, ceea ce îl face mai puțin invaziv decât un ventilator.
Italia raportează că aproximativ 50 la sută dintre pacienții cărora li s-a administrat CPAP nu a trebuit să fie plasați pe un ventilator mecanic.

Aceste dispozitive vor ajuta la salvarea de vieți, asigurându-se că ventilatoarele, o resursă limitată, sunt utilizate doar pentru cei mai grav bolnavi”, a spus profesorul Mervyn Singer, consultant de îngrijire critică la Spitalul UCL.

În timp ce vor fi testate la spitalul UCL mai întâi, sperăm că vor face o reală diferență pentru spitalele din Marea Britanie, prin reducerea cererii de personal de terapie intensivă și paturi, precum și de a ajuta pacienții să se recupereze fără a fi nevoie de o ventilație mai invazivă.”
Primul dispozitiv CPAP a fost produs în mai puțin de 100 de ore, iar patruzeci dintre noile mașini au fost livrate la ULCH și la alte trei spitale din Londra.

Dacă încercările au succes, Mercedes-AMG-HPP poate produce în fiecare zi până la 1.000 de produse.

În altă parte, mai multe companii produc acum ventilatoare standard, care sunt în scurt timp în Marea Britanie.

Echipele de curse Haas F1, McLaren, Mercedes, Red Bull Racing, Racing Point, Renault Sport Racing și Williams s-au alăturat Airbus, Rolls-Royce și Siemens pentru a produce dispozitivele.

Recent am raportat că Dyson a construit un ventilator în doar zece zile folosind tehnologia sa cu motor digital și intenționează o rulare inițială de 15.000 de unități.

sursa