Social

Emil Boc, despre o posibilă criză financiară: „E jale viața economică. Mă întâlnesc zilnic cu oameni care o duc tot mai greu”

La un pas de criză financiară
Deși în prezent se face față pandemiei de COVID-19, în curând ar putea ca o nouă provocare să apară. Riscul să intrăm într-o criză financiară, dintr-una sanitară, este mare, spune Emil Boc.

Edilul a mărturisit că zi de zi se întâlnește cu clujeni care o „duc tot mai greu”: la restaurante e jale, activitățile culturale sunt închise, astfel angajații trebuie să facă livrări, iar taximetriștii nu prea mai au de lucru:
„A fost și criza economică din perioada 2008 – 2012, dar aia a fost de natură financiară. Nu aveam bani. Acum avem bani, dar avem probleme cu sănătatea și întotdeauna partea de sănătate e mai gravă decât partea de bani, că prima dată trebuie să ai sănătate să trăiești, după aceea banii poți să-i faci. Bineînțeles că și banii sunt necesari și fără de ei nu poți să trăiești, pe de altă parte. De aceea e riscul acum mare să nu trecem dintr-o criză sanitară într-o criză financiară că atunci chiar am încurcat rău borcanele. Ceea ce, din nefericire, nu-i departe. Mă întâlnesc în fiecare zi cu oameni care spun că o duc tot mai greu. Mă întâlnesc cu taximetriști care spun că au stat toată ziua prin standuri și au făcut 150 lei, maxim 200 lei pe zi și trebuie să plătesc la sfârșitul lunii 5.000 lei impozitul la stat. La restaurante dacă treci pe acolo e jale mare că au dat oamenii afară sau au plecat, multe entități culturale spun că oamenii lucrează pe livrări în prezent pentru că nu au ce să le dea de muncă. Activitățile culturale sunt închise”, a spus Emil Boc.

Emil Boc spune că „e cam jale” situația economică și că suntem la limită:

„Oamenii se descurcă greu, cu alte cuvinte. E cam jale pe piața vieții economice sau a forței de muncă. Este adevărat că suntem cam la limită și de aceea v-am tot spus de calea de mijloc aurită. Soluția este să găsești balanța, echilibrul dintre măsuri care să protejeze sănătatea publică și care să permită activitatea economică pentru a nu dispărea locurile de muncă”, a adăugat Boc.
sursa