Erori comune in WordPress-cum sa le rezolvi

Erori comune in WordPress-cum sa le rezolvi

Erori comune in WordPress si cum sa le rezolvi. Majoritatea webmasterilor WordPress au experimentat cel putin o data in viata lor (probabil mult mai mult decat atat!) diferite erori legate de platforma.

In masura in care erorile cele mai comune WordPress merg, fixarea problemei nu este, de obicei, prea dificila, deoarece majoritatea problemelor care pot aparea in WordPress sunt usor de rezolvat.

Citește și: Top 10 Laptopuri în 2025: Alegerea Perfectă pentru Orice Utilizator

1. WordPress Ecran alb
Primul lucru pe care veti dori sa-l verificati este daca aveti probleme de tema sau plugin.

Dezactivati toate pluginurile

Citește și: Tot filme în 2025: Ce ne așteaptă în lumea cinematografiei

Mergeti in tabloul de bord si dezactivati toate pluginurile. Daca nu puteti accesa tabloul de bord din backend, puteti, de asemenea, sa va conectati la site-ul dvs. prin FTP si sa redenumiti folderul … wp-content / plugins la ceva de genul plugins_old pentru a realiza acelasi lucru.

Utilizati tema implicita

Citește și: Care sudură este mai bună: cu sârmă sau cu electrod?

Mergeti in tabloul de bord si schimbati tema activa la Twenty Seventeen (implicit). Daca nu puteti accesa tabloul de bord pentru backend, puteti sa va conectati prin FTP si sa redenumiti dosarul temei active pentru a forta WordPress sa revina la tema prestabilita.

Cresteti limita memoriei WordPress

Daca nu este o tema sau o problema de plugin, puteti incerca sa mariti limita de memorie pentru site-ul dvs. Pentru aceasta, accesati fisierul wp-config.php si adaugati aceasta linie:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

De asemenea, ar putea fi necesar sa contactati firma de hosting daca nu va permite sa schimbati manual limita de memorie PHP in acest fel.

Nimic nu functioneaza? incercati functia de depanare

Daca niciuna dintre aceste actiuni nu a rezolvat problema, puteti activa instrumentul de depanare WordPress prin adaugarea urmatoarei linii de cod in fisierul wp-config.php:

define( ‘WP_DEBUG’, true );
Modul de depanare va va oferi mai multe informatii despre ce anume cauzeaza eroarea.

2. Eroare la stabilirea conexiunii bazei de date

Eroarea la crearea unei conexiuni la baza de date este usor de diagnosticat – inseamna exact ceea ce se spune!

Verificati daca puteti accesa in continuare tabloul de bord WordPress

Daca puteti, utilizati instrumentul de reparare WordPress pentru a repara ceea ce este probabil baza dvs. de date corupta.

Verificati datele de conectare ale bazei dvs. de date

Accesati fisierul wp-config.php si asigurati-va ca datele dvs. (numele, numele de utilizator si parola) corespund celor din interiorul cPanel.

Vorbiti cu firma de web hosting

Este posibil ca serverul dvs. sa nu aiba memorie sau spatiu sa se confrunte cu probleme care au luat bazele de date offline. Daca primele doua optiuni nu au functionat – vorbind cu host-ul dvs. este cea mai buna sansa de a rezolva problema.

3. Eroare 500 interna a server-ului
Eroare interna a serverului sau eroare 500 de server sunt toate mesajele de eroare care indica o problema cu serverul dvs.

Deoarece exista o serie de cauze potentiale, va trebui sa luati o abordare larga de diagnosticare. Iata cateva recomandari, mergand de la cel mai probabil la cel mai putin probabil.

Remediati fisierul .htaccess corupt

Conectati-va la site-ul dvs. prin FTP si redenumiti fisierul .htaccess la ceva de genul .htaccess_old. Daca problema a fost rezolvata, asigurati-va ca mergeti la Settings → Permalinks si reinitializati permalinks pentru a forta WordPress sa genereze un nou fisier .htaccess pentru a inlocui fisierul corupt pe care l-ati redenumit.

Dezactivati toate pluginurile

Conectati-va la site-ul dvs. WordPress prin FTP si dezactivati toate pluginurile prin redenumirea … wp-content / plugins la plugins_old. Daca problema a fost rezolvata, reactivati pluginurile una câte una pâna când gasiti pluginul care provoaca problema.

Treceti la tema prestabilita

Accesati folderul … wp-content / themes prin FTP si redenumiti folderul pentru tema dvs. activa pentru a forta WordPress sa utilizeze tema implicita.

Cresteti limita de memorie PHP

Editati fisierul wp-config.php prin FTP si adaugati urmatoarea linie de cod:

define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’ );

Reincarcati folderele wp-admin si wp-include

Descarcati o copie noua de WordPress de la WordPress.org si incarcati folderele wp-admin si wp-include prin FTP. Asigurati-va ca alegeti optiunea de suprascriere a fisierelor existente.

4. Blocat in modul de intretinere dupa upgrade
Ori de cate ori executati o actualizare pe site-ul dvs. WordPress, WordPress intra automat in modul de intretinere pe durata actualizarii, astfel incât vizitatorii dvs. sa nu aiba o experienta intrerupta.

In timp ce, de cele mai multe ori, acest lucru trece fara probleme, uneori lucrurile merg prost si WordPress devine permanent blocat in modul de intretinere. Nu e bine!

Asta este usor de rezolvat. Tot ce trebuie sa faceti este sa va conectati la site-ul dvs. prin FTP si sa stergeti .maintenance – fisierul de intretinere aflat in directorul radacina al site-ului dvs.

Odata ce fisierul a disparut, site-ul dvs. WordPress ar trebui sa revina la normal.

5. Conexiunea a expirat
Cea mai frecventa cauza pentru aceasta eroare este un mediu de gazduire partajat, cu limite de memorie reduse. In esenta, serverul dvs. este suprasolicitat si nu poate raspunde la toate solicitarile, care determina conexiunea la timp.

Chiar daca problema este cauzata de un server suprasolicitat, nu puteti sti imediat de ce serverul dvs. ruleaza sub atata stres. Iata câteva instrumente care ajuta la gasirea problemei.

Dezactivati pluginurile si reactivati-le unul câte unul

Din tabloul de bord WordPress sau din FTP, dezactivati toate pluginurile. Daca aceasta rezolva problema, reactivati plugin-urile câte unul pâna la capat, pana cand gasiti pluginul care provoaca problema.

Cresteti limita de memorie PHP

Puteti incerca sa adaugati aceasta linie in fisierul wp-config.php:

define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’ );

Lasă un răspuns