Auto

Schimbări majore: Examen teoretic permis, la nivel național

Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară

Românii care doresc să obțină permisul de conducere vor avea acum posibilitatea să susțină examenul teoretic în orice parte a țării, fără a fi restricționați de locul de domiciliu. Această schimbare importantă vine ca rezultat al unei legi recent promulgate de către președintele Klaus Iohannis, deschizând astfel calea către o mai mare accesibilitate și flexibilitate în procesul de obținere a permisului de conducere scrie stiridecluj.ro

Potrivit noilor modificări legislative, examenul teoretic poate fi susținut la orice autoritate competentă din România, cu condiția respectării cerințelor de vârstă stabilite de lege. Acest lucru va permite candidaților să aleagă locația cea mai convenabilă pentru susținerea examenului, fără a fi limitați de localitatea de domiciliu.

Cu toate acestea, examenul practic rămâne să fie susținut conform procedurilor existente, adică la autoritatea competentă pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința, sau în cazul studenților, la autoritatea competentă din localitatea unde aceștia locuiesc.

Inițial, proiectul de lege prevedea posibilitatea susținerii examenului practic în orice parte a țării. Totuși, această prevedere a fost eliminată din proiect din considerente legate de capacitățile tehnice ale autorităților competente de a oferi acest serviciu în întreaga țară.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților pe 13 februarie, cu vot unanim din partea deputaților, și a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis, deschizând astfel calea pentru aplicarea acestor modificări legislative care vor aduce beneficii semnificative pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere în România.