Wilfred Emmanuel-Jones a dorit să crească conștientizarea despre importanța vaccinării și a împărtășit o imagine despre el primind jabul.
Dar când a încercat să promoveze postarea pe Facebook, aceasta a fost respinsă deoarece a spus că conținutul este „șocant”.
Facebook a spus că a făcut o greșeală, iar reclama a fost aprobată de atunci.
„Echipa noastră procesează milioane de postări și imagini zilnic și ocazional facem o greșeală. Am restaurat reclama și ne cerem scuze domnului Wilfred Emmanuel-Jones pentru orice inconvenient cauzat”, a spus un purtător de cuvânt.
Domnul Emmanuel-Jones conduce The Black Farmer, o firmă care vinde carne și produse de mezeluri din ferma sa Devon.
S-a vaccinat săptămâna trecută și a postat poza pe pagina personală de Facebook. Dar a spus că vrea să „facă ceva mai mult pentru a crește gradul de conștientizare” și să ajungă la un public mai larg.
„Am un profil înalt în cadrul comunității negre și există o problemă reală cu oamenii negri și asiatici care primesc vaccinurile, așa că am crezut că trebuie să existe un contor al brigăzii anti-vax”, a declarat el pentru BBC.
Dl Emmanuel-Jones a decis să folosească o postare stimulată, care este cel mai simplu mod de a face publicitate pe Facebook. Astfel de postări diferă de anunțurile de pe Facebook deoarece nu sunt create în instrumentul său de gestionare a publicității Ads Manager și nu au toate aceleași caracteristici de personalizare.
Pentru a crește o postare, o persoană trebuie să decidă trei lucruri:
publicul țintă
bugetul
pentru cât timp va fi difuzat anunțul
Postarea rezultată, care este etichetată ca un anunț atunci când este afișată în fluxul de știri, trebuie aprobată de Facebook înainte de a putea rula.
Dl Emmanuel-Jones și-a postat poza de vaccinare pe pagina de afaceri Facebook Black Farmer cu legenda: „Doar am avut primul meu vaccin pentru toată lumea! Organizația este uimitoare. Acesta este #NHS în cel mai bun moment!”
El a inclus hashtag-urile #thefarmer-negru #stayhome #protecttheNHS #savelives
Însă reclama nu a fost aprobată și a primit un mesaj de explicație, prin care anunțurile „nu trebuie să conțină conținut șocant, senzațional, inflamator sau excesiv de violent”.
SURSA