Germania și-a prelungit blocarea timp de trei săptămâni, impunând o oprire aproape completă în vacanța de Paște ca răspuns la un al treilea val de infecții cu coronavirus.
După discuții cu liderii regionali, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania se află acum într-o situație „foarte gravă”.
Restricțiile vor fi și mai severe din 1-5 aprilie, când majoritatea magazinelor vor fi închise și adunările vor fi limitate.
Între timp, președintele Franței dorește vaccinările „dimineața, prânzul și noaptea”.
Emmanuel Macron răspundea la o creștere a cazurilor de terapie intensivă și avertismentelor cu privire la o „explozie” la internările în spitale.
De ce Germania impune cele mai dure măsuri de până acum
„În esență, avem un virus nou”, a declarat cancelarul Merkel după discuții maraton cu liderii celor 16 state germane. Varianta extrem de contagioasă a coronavirusului din Marea Britanie (Kent) devenise dominantă în Germania, a explicat ea, plonjând țara într-o „nouă pandemie”.
Este mult mai mortal, mult mai infecțios și infecțios pentru mult mai mult timp. Ea a fost într-o cursă contra timp pentru a lansa vaccinările împotriva coronavirusului, a adăugat ea.
Prelungirea blocării de marți până la 18 aprilie marchează o inversare față de începutul acestei luni, când liderii statului au fost de acord să înceapă un proces de redeschidere precaut.
Timp de cinci zile de Paști de la 1 aprilie, germanilor li se cere să rămână acasă și să reducă contactele:
Serviciile religioase în persoană sunt anulate
Adunările mari de familie sunt interzise, cu cel mult două gospodării sau până la cinci persoane, care au voie să se întâlnească
Toate magazinele sunt închise, în afară de magazinele alimentare, sâmbătă 3 aprilie.
Rata infecției a crescut peste 100 la 100.000 de locuitori în Germania. În ultimele 24 de ore au fost raportate alte 7.485 de infecții, precum și 250 de decese. O „frână de urgență” va opri redeschiderea în zonele în care infecțiile depășesc 100 de cazuri noi la 100.000 de persoane pe o perioadă de șapte zile.
Cum abordează țările europene pandemia?
Infecțiile cu coronavirus au crescut în unele părți ale Europei în ultimele săptămâni, în timp ce țările se luptă să-și vaccineze populațiile, în ciuda întârzierilor în desfășurarea pungilor.
Cum răspunde Franța
Efortul de vaccinare al Franței a fost relativ lent pentru a se lansa, parțial din cauza întârzierii aprovizionării cu vaccinul Oxford / Astra-Zeneca și confuziei legate de siguranța inoculării.
Cu toate acestea, șeful federației franceze de spitale, Frédéric Valletoux, a avertizat marți că numărul de cazuri noi „explodează” și că spitalele vor fi afectate probabil în următoarele două-trei săptămâni de un „val de violențe fără precedent”.
Spitalele franceze au internat alți 471 de pacienți în terapie intensivă în 24 de ore, iar alți 15.792 de cazuri au fost raportate luni seara.
sursa