Parisul amenință interzicerea e-scuterului după moartea femeii

Parisul a amenințat că va interzice scuterele electrice cu autoservire, cu excepția cazului în care sunt abordate probleme de siguranță după moartea unei femei lovită pe trotuar.

Companiilor private care închiriază scutere electronice în capitala Franței li sa spus să limiteze viteza dispozitivelor și să nu ofere locuri de parcare pe poteci.

La începutul acestei luni, o femeie în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost doborâtă de un călăreț în timp ce mergea la Paris.

Poliția a acuzat un suspect de omucidere în urma morții sale.

Scooterele electronice au devenit un mod de transport popular, în parte datorită impactului lor scăzut asupra mediului, iar schemele de închiriere funcționează acum în peste 100 de orașe din întreaga lume.

La Paris, aproximativ 20.000 dintre vehiculele cu două roți – care pot călători cu mai mult de 50 km / h (30 mph) – sunt acum disponibile pentru închiriere.

În 2019, guvernul francez a introdus reguli după sute de incidente, inclusiv câteva decese. În prezent, călăreții trebuie să aibă vârsta de 12 ani sau mai mult, doar un singur călăreț este permis pe dispozitiv, iar scuterele nu pot fi utilizate pe trotuar.

Cât de sigure sunt scuterele electrice?
Europa se luptă cu siguranță pe măsură ce e-scuterele decolează
Marți, viceprimarul Parisului, David Belliard, a declarat că contractele pentru furnizorii de autoturisme cu autoservire nu vor fi reînnoite anul viitor decât dacă există o „îmbunătățire semnificativă a situației și scuterele își găsesc locul în spațiul public fără a provoca perturbări sau pericole suplimentare”.

Dl Belliard le-a spus operatorilor să limiteze viteza la maximum 10 km / h pentru a crea „zone lente” în care există adesea un număr mare de pietoni, a raportat Le Parisien.

Vine după ce o italiană, numită doar Miriam, a fost lovită de un scuter electric în timp ce se plimba într-o zonă pietonală lângă râul Sena în primele ore ale zilei de luni, 14 iunie. A căzut și s-a lovit cu capul de trotuar, suferind un stop cardiac.

Scafandri din poliția fluvială care patrulau pe Sena i-au acordat tratament medical de urgență și au reușit să-i repornească inima după 30 de minute. A fost dusă inconștientă la spital, unde a rămas în comă până la moartea sa, două zile mai târziu.

În momentul coliziunii, două persoane mergeau cu scuterul, dintre care una – o tânără asistentă – a fost acuzată de omor agravat după ce a fugit de la fața locului, a spus poliția.
sursa