Actualitate

Facebook a dat de pamant cu valoarea BITCOIN

Bitcon, cea mai mare cripto-monedă, a scăzut din nou vineri, acesta fiind cel mai scăzut nivel al valorii sale din noiembrie 2017 până în prezent.

Scăderea a fost înregistrată după ce Facebook a interzis advertorialele plătite în monede virtuale.

Bitcoin se prăbuşeşte rapid pierzând jumătate din valoare în ultimele şase săptămâni! Bitcoin a scăzut vineri sub pragul de 8.500 de dolari, o cădere drastică de la maximele apropiate de 20.000 de dolari atinse la începutul lunii decembrie 2017. Scăderea reflectă temerile investitorilor legate de viitorul criptomonedelor.

La Londra bitcoin a scăzut cu 8 procente, la 8.378 de dolari, cel mai redus nivel din 24 noiembrie. Criptomonedele ripple, ether şi litecoin au scăzut cu 11%.

La 18 decembrie 2017 bitcoin atingea valoarea de 19.511 dolari.

Ascensiunea sa a fost afectată de limitările legislative anunţate de India, Coreea de Sud, China şi Statele Unite, de dispariţia unei sume echivalentă cu 500 de milioane de dolari din compania japoneză Coincheck Inc., de temerile legate de posibila manipulare a preţurilor, dar şi de recenta interzicere a reclamelor legate de criptomonede pe Facebook.

Facebook a spus într-o postare că la începutul lunii februarie va interzice ”promovarea serviciilor fianciare şi serviciilor care sunt asociate frecvent cu practici promoţionale înşelătoare, inclusiv vânzarea monedelor virtuale”.

Cancan.ro