Scitech

Facebook și Google se confruntă cu o creștere a activității online

Companiile reduc din nou cheltuielile publicitare pentru a rămâne pe linia de plutire
Cresterea utilizatorilor care petrec timp online în timpul pandemiei coronavirusului crește numerele pentru companiile media, dar se estimează că veniturile din publicitate vor fi mai mici în acest an, deoarece marketerii își reduc bugetele pentru a supraviețui acestor perioade dificile.
Facebook și Google generează încasări din publicitate în jur de 200 miliarde de dolari pe an, așa că ați crede că această perioadă de autoizolare și de lucru din casă determină utilizarea mai multă a serviciilor lor și, astfel, mai multe venituri.

Cu toate acestea, mărcile sunt într-o poziție dificilă, iar bugetele publicitare sunt printre primele lucruri pe lista de costuri de redus pentru a menține lucrurile la lin.

Când vedeți o companie precum Twitter care își revizuiește perspectivele de venituri pentru acest an, nu există o mică întrebare despre motivul pentru care, în ciuda unei creșteri de 23% la nivelul platformei, se estimează că veniturile au scăzut cu 20% în martie.

La începutul acestei săptămâni, Facebook a notat într-o postare pe blog că a înregistrat o creștere de 50% a mesajelor și o creștere de peste 1.000 la sută a timpului petrecut în apelurile de grup.

Tendința este mai evidentă în țările care au fost cel mai puternic lovite de focarul de coronavirus, iar Italia este exemplul perfect.

Facebook a văzut oamenii petrecând cu 70 la sută mai mult timp prin Messenger, WhatsApp și Instagram cu o dublare a vizualizărilor pentru conținut video.
Numerele arată bine pe hârtie, dar din moment ce cea mai mare parte a noii activități se întâmplă pe servicii de mesagerie, Facebook nu obține venituri în acest sens și a observat „o slăbire a activității noastre de reclame în țările care întreprind acțiuni agresive pentru a reduce răspândirea Covidului -19.“

Trebuie doar să analizați rezultatele călătoriilor în Căutarea Google pentru a vedea că acestea au fost afectate, de asemenea, în timp ce călătoriile, comerțul cu amănuntul și anumite categorii de bunuri de consum nu mai sunt publicitate la fel de mult ca în urmă cu câteva săptămâni.

Amazon, care este unul dintre cei mai mari cumpărători de anunțuri Google, reduce și cheltuielile, în timp ce propria sa activitate publicitară va intemeia furtuna, întrucât este vorba despre căutările de produse.

Potrivit analiștilor Cowen , Google și Facebook au putut înregistra un impact de venituri de peste 44 de miliarde de dolari în acest an, ceea ce se traduce printr-o scădere de 11% de la an la an a veniturilor lor generale.

Editori precum New York Times resimt, de asemenea , presiunea în ceea ce privește veniturile publicitare, în timp ce activitatea sa de abonamente a fost bine în ultimele trei luni.

Pe măsură ce pandemia trece, răspunsul coronavirus a depășit cu mult așteptările inițiale. Pe termen scurt, marketerii vor avea mai puține motive să cheltuiască în publicitate, inclusiv reclame politice, care trebuiau să genereze miliarde de venituri în acest an.

Cu toate acestea, dacă tendințele de implicare supraviețuiesc dincolo de criză, platformele mari precum Facebook, Google și Twitter se vor găsi într-o poziție în care au o putere și o publicitate mai mare.