Politica

Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu,vor merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis

Partidul Național Liberal a stabilit delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru formarea noului Guvern. Prima rundă de consultări va începe luni, de la ora 12:00. Propunerea PNL pentru funcția de premier va fi Florin Cîțu.

Biroul executiv al PNL a decis, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis.
Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepreședinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.
Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, începând cu ora 12 cu PNL, ora 13 cu PSD, ora 14 cu USR, apoi cu celelalte partide.
În conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu, se mai arata in comunicat, a informat PNL, printr-un comunicat de presă. Propunerea va fi validată luni, în ședința Biroului Politic Național.

sursa