Politica

Gabriela Firea, anunţ BOMBĂ înainte de congresul PSD: „Nu îl contracandidez pe Marcel Ciolacu”

Gabriela Firea, anunţ BOMBĂ înainte de congresul PSD: "Nu îl contracandidez pe Marcel Ciolacu"
Gabriela Firea, anunţ BOMBĂ înainte de congresul PSD: „Nu îl contracandidez pe Marcel Ciolacu”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este invitata lui Victor Ciutacu în ediţia de miercuri seară a emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Edilul Capitalei vorbeşte despre trădări şi ameninţări, precum şi despre interesele ascunse în vederea doborârii acestuia.
Principalele declaraţii făcute de Gabriela Firea
Se anunţă o vară fierbinte cu multe evenimente. Viaţa ne oferă întotdeuna surprize uneori neplăcute.
Am aflat răspunsul la întrebarea de ce nu avem pensii, de ce nu avem alocaţii. Iată cu ce se ocupă ministrul Muncii, doamna Alexandru, care ar trebui să se zbată pentru pensionari şi pentru toţi cei care muncesc. Aşa cum se găsesc toate nevoile pentru clienţi politici, aşa ar trebuie să se găsească şi pentru pensii.
Azi toţi directorii generali de la companiile municipale, funcţionarii, au fost sunaţi în numele doamnei ministru al Muncii de către acest domn, Mihai Ionescu, care are la poza de profil o poză cu premierul Orban. Acest domn consilier la Ministerul Agriculturii este fiu de deputat. A sunat directorii care nu au voie să facă politică să fie invitaţi la sediul PNL Bucureşti la o discuţie cu doamna ministru Violeta Alexandru să spună ce probleme au la serviciu. I-a îndemnat să divulge secrete de serviciu.
Domnul Mihai Ionescu este fiul deputatului George Ionescu.
Nu m-am dus să îndemn să încalce statutul funcţionarului publicului. Câţiva dintre directori l-au şi înregistrat pe Mihai Ionescu.
Dacă sunt probleme la Primărie, ele trebuie discutate în cadrul instituţional, nu la vreun sediu de partid.
Sunt foarte disperaţi cu propriul lor candidat şi, dacă nu pot să câştige aceste alegeri prin valoarea candidatului, încearcă prin alte metode.
Gabriela Firea, despre atacurile din PSD. „Problema mea era doar cu domnul Dragnea”
În ultima perioadă asist la un festival al analizelor total greşite prin prisma alegerilor locale. Un primar trebuie să fie prezent, să nu fugă, să se înconjoare de specialişti şi să deblocheze problemele.
Noi, în câteva zile, dăm în circulaţie un pod Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu care a început în urmă cu 13 ani.
În legătură cu domnul Ponta, face anumite declaraţii: cine nu este mulţumit de PNL şi PSD, mă are pe mine alternativă în partea stângă. Această teorie este foarte bună pentru alegerile parlamentare, când, după vot, se pot crea majorităţi.
Este o falsă problemă această dispută stânga – dreapta la alegerile locale.
Victor Ponta mi-a spus că nu a solicitat un număr atât de mare de parlamentari.
Când a început campania prezidenţială, eram însărcinată. Nu vreau să mă victimizez şi nici să recâştig simpatia lui Victor Ponta.
Anul trecut, Pro România, prin reprezentanţii săi, m-ar susţine pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale. La două săptămâni, susţinerea ar fi condiţionată de plecarea din PSD. Nu am vrut să-mi trădez echipa.
Problema mea era doar cu domnul Dragnea. De aceea nu am vrut să trădez.
Cum răspunde Gabriela Firea propunerii lui Victor Ponta
Românii vor vota în toată ţara la primării oamenii pe care-i consideră competenţi. Nu vor vota stânga sau dreapta.
Domnul Ponta a spus că, fără PSD, Gabriela Firea ar lua mai multe voturi ca independent. Odată ce am intrat în acest partid e ca într-o căsătorie. Nu trădezi. Eşti până la capăt.
Partidul a trecut printr-o situaţie grea şi epoca domnului Dragnea a lăsat urme sfâşietoare pentru partid.
Când partidul începe să aibă probleme, de obicei ca într-o corabie, şobolanii fug atunci când corabia se scufundă. PSD-ul nu se scufundă, dar corabia nu se scufundă.
Nu plec, nu dau lovituri de palat.
Nu îl contracandidez pe Marcel Ciolacu.
Nu sunt o persoană care să meargă pe planuri strict persoanale şi nu sunt un aventurier politic.
Înfrângerea mea la Primărie ar fi un motiv de bucurie pentru multe persoane. Chiar dacă pierd pe moment, câştig pe termen lung. Job-ul de primar îşi ocupă întreaga existenţă.
Dacă vrei să fii primar full-job, nu poţi să de ocupi de un partid de dimensiunea PSD.
Ce propuneri a primit Gabriela Firea ca să renunţe la candidatura la Primăria Capitalei
Mi s-a propus să mă duc la Senat sau în eventualitatea în care PSD, printr-o alianţă cu Pro România, să fiu una dintre propunerile valide de prim-ministru.
Mă ajutau să avansez, dar de fapt voiau să scape de candidatura mea la Primăria Capitalei.
Nu îmi este teamă de o înfrângere. Nu îmi este ruşine de activitatea mea.
Nu sunt ca un prim-ministru să apeşi pe un buton şi să dai tema unui ministru.
Firea, despre congresul din PSD. „Vreau să mergem într-o echipă cu domnul Ciolacu şi cu domnul Stănescu”
Colegii de la Parlament şi cu majoritatea preşedinţilor organizaţiilor PSD din ţară l-au propus ca preşedinte interimar pe domnul Marcel Ciolacu.
Un congres ar da o stabilitate.
Vreau să mergem într-o echipă cu domnul Ciolacu şi cu domnul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan.
Despre plecarea lui Robert Negoiţă din PSD. „Este o lovitură pentru mine”
Pentru mine a fost o surpriză totală ceea ce a făcut Robert Negoiţă. Ne-am văzut săptămâna trecută când am discutat despre câteva proiecte comune.
Absolut toţi primarii de sector au fost bine primiţi la Primăria Capitalei. El este singurul dintre noi care este la al doilea mandat. Are opt ani de activitate la Sectorul 3.
Este o lovitură pentru mine şi pentru Florin. Este strigător la cer. E o pierdere personală. E totuşi un prieten devenit rudă.
Primarul general al Bucureştiului va dezvălui cine are interesul ca Gabriela Firea să nu câştige alegerile locale.

Firea urmează să prezinte dovezi despre cine o filează şi o interceptează. De asemenea, edilul Capitalei e aşteptat să răspundă invitaţiei lansate de Victor Ponta de a candida din partea Pro România la Primăria Municipiului Bucureşti.