Actualitate

Gheorghe Dincă a depus o plângere împotriva administrației penitenciarului Craiova

La data de 12 ianuarie 2024, Gheorghe Dincă, cunoscutul criminal din Caracal, a fost transferat cu o dubă a poliției, crezând că urmează să fie prezentat în instanță pentru un proces legat de furt.

Cu toate acestea, la destinație, s-a descoperit că transferul a fost o greșeală din partea autorităților, iar Dincă nu trebuia să fie prezentat în instanță în acea zi.

Această situație l-a enervat pe Gheorghe Dincă, care a considerat că a fost „deranjat” și a făcut o plângere împotriva conducerii penitenciarului din Craiova, conform informațiilor furnizate de romaniatv.net.

Problema ridicată de acest incident subliniază controversele legate de eficiența sistemului judiciar și respectarea procedurilor legale, în special în cazurile delicate, precum cel al lui Gheorghe Dincă, cunoscut pentru crimele sale oribile.

Judecătorul de supraveghere a investigat incidentul și a descoperit că confuzia s-a datorat unei erori în aplicația PMSWeb (Prisoner Management System on Web), implementată de Autoritatea Națională a Penitenciarelor la finalul anului 2023.

Această aplicație, care a costat 5,2 milioane de lei fără TVA și a fost dezvoltată de Essenys Software, are încă unele disfuncționalități în introducerea datelor.

Cu toate acestea, plângerea lui Gheorghe Dincă a fost respinsă, deoarece drepturile sale nu au fost încălcate conform legii 254/2013. Incidentul pune sub semnul întrebării fiabilitatea și eficiența sistemului de gestionare a deținuților din România.

Într-o altă dezvoltare, Gheorghe Dincă a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare pentru furt de energie electrică, utilizând instalații clandestine pentru a fura electricitate din rețeaua națională.

Acesta este doar unul dintre multiplele cazuri care ilustrează complexitatea sistemului judiciar și problemele sale în gestionarea dosarelor și a deținuților.