Cu o cifra de afaceri de peste 2 mil. de euro in 2021, EBITDA aproximativ 380 mii de euro, grupul de firme Pietro Construct continua dezvoltarea si in 2022.
Citește și: Programul magazinelor și băncilor pe 24 ianuarie 2025
Lipsa calitatii resursei umane de pe piata fortei de munca dar mai ales lipsa scolilor profesionale, a determinat grupul de firme Pietro Construct sa isi infinteze propria Academie de constructii.
Anul 2021 a fost un an crunt din perspectiva resursei umane. Desi acordam cele mai mari salarii din piata, desi aveam cea mai buna promovare, tot nu reuseam sa gasim oameni de calitate. Cu proble ma asta se confrunta tot sectorul de constructii din Romania. Realitatea este ca foarte multi muncitori buni au plecat afara iar putinii oameni care au mai ramas in tara sunt fie de slaba calitate atat profesionala cat si morala fie nu au niciun pic de expertiza in domeniu. Pe lanaga asta se mai adauga si faptul ca noi in Romania nu mai avem scoli de arte si meserii. Toti se fac avocati, jurnalisti, doctori etc. Toate acestea au determinat actionariatul grupului sa i-a decizia de a infinta propria scoala de meserii. Anul acesta lansam Academia Pietro Construct, ca parte a grupului de firme Pietro Construct. O scoala privata ce are ca principal scop scolirea tinerilor care isi doresc o cariera in acest domeniu si angajarea lor in cadrul grupului de firme, spune Adriana Ionescu- Director Resurse Umane
Citește și: Trei persoane din comuna Crasna, reținute pentru lovire și tulburarea ordinii publice
Academia Pietro Construct deschide filiale in Banglades, Sir Lanka si Nepal
In servicii calitatea resursei umane este foarte importanta. E cartea de vizita a unei firme. In cadrul grupului nostru rezolvarea problemelor ce tin de resursa umana reprezinta prioriatea zero.In paralel cu scolirea tinerilor din Romania, vom importa peste 300 de oameni din zona asiatica. In acest sens deschidem pucte de lucru in tarile tinta si trimitem traineri in vederea selectarii de oamenii si pregatirea lor la standardele Pietro Construct, sustine aceiasi sursa.
Anul 2022, anul digitalizari si investitilor pentru Pietro Construct
Anul trecut, cat si la inceputul acestui an, una din firmele din grup, mai exact Pietro Construct Invest SRL a avut serioase probleme atat financiare cat si cu clientii. In toate cazurile factorul principal al acestor probleme a fost resursa umana de slaba calitate. Sa ajuns la situatia in care se rostogoleau datoriile, aceasta societate fiind si singura care nu a generat profit, doar pierderi si clienti nemultumiti. In momentul in care mi-am dat seama ca stilul acesta pompieristic nu face decat sa adanceasca pierderile si nemultumirile clientilor, am decis sitarea activitatii si intrarea acestei societati, in reorganizare totala.
Pe langa eforturile pe care le facem in procesul de recrutare, de anul acesta vom avea si o aplicatie interna compusa din mai multe module pentru fiecare tip de angajat cat si pentru clentii nostrii.
Daca pana acum un angajat isi lua salariu de doua ori pe luna, la timp si de multe ori nemeritat in curand la Pietro Construct Invest nu va mai fi asa. Din pacate in Romania, inca nu a disparut mentalitatea aia ceausista. ,,Nu conteaza ce si cat producem, nu conteaza nici daca pentru ce producem exista piata, important e sa fim la munca, sa avem o carte de munca si un salariu bun si sigur”. In capitalism, mai ales la privat lucrurile nu fuctioneaza deloc asa . Trebuie sa intelegi ca pentru acel salariu primit trebuie sa oferi o munca cantitativa si calitativa incat angajatorul sa aiba din ce sa te plateasca si sa ii mai ramana si lui ceva ca de aceea face business. Angajatorul fiind doar un intermediar intre client si angajat. Banii de salarii vin de la client, spune Pietro Scepchin -propietarul Grupului Pietro Construct
Potrivit planului de reorganizare aprobat de Administratorul Pietro Construct, Pietro Scepchin, angajatii ar urma sa fie platiti in functie de rezultatele obtinute.
Totii angajati au un salariu si o norma pe care trebuie sa o indeplineasca cantitativ si calitativ. In plus de asta, procesul de receptionare a lucrarilor va fi mult mai riguros in sensul ca va trece prin mai multe filtre.
Spre exemplu, un zugrav care sa zicem a finalizat o camera de zugravit, ca munca lui sa poata fi platita trebuie sa ceara receptionarea lucrarii prin aplicatie, cererea ajunge la seful de santier si la account manager. Ambii au obligatia sa verifice fizic in santier daca lucrarea este executata corect. In situatia in care, sa presupunem, lucrarea necesita mici retusuri, atat seful de santier cat si account managerul au obligatia sa respinga receptia. Dupa remedierea eventualelor probleme procesul de receptionare se reia. Daca totul e ok, account managerul trimite catre client, tot prin intermediul aplicatiei, solicitare de receptionare a lucrarii . Clientul are aceleasi optiuni, poate aproba sau poate respinge motivat receptia lucrarii. In situatia in care sa spunem clientul aproba receptia, atunci se naste dreptul angajatului de a-si primi banii pentru munca prestata. Aplicatia este semnificativ mai complexa si integreaza toate departamentele, declara antreprenorul Pietro Scepchin