Scitech

Huawei Pierde Suportul Google! Adio, Aplicații Android

Huawei pierde suportul Google! Alphabet Inc., părintele Google încetează afacerile cu Huawei care presupun transfer de produse de hardware și software.

Excepție fac cele acoperite de licențe open source. Informația vine duminică de la Reuters, care citează surse apropiate cazului.

Guvernul Statelor Unite are o „listă neagră” de companii care nu mai au voie să facă afaceri cu nicio companie din America. Aceasta vine pe urma unui decret de urgență emis de administrația prezidențială de la Casa Alba.

Donald Trump, președintele SUA consideră decretul o măsură de siguranță națională.

Huawei pierde suportul Google! – Cine va avea de suferit
Huawei Technologies Co Ltd va pierde imediat acces la update-urile sistemului de operare Android. Următoarea versiune a smartphone-urilor Huawei și Honor din afara Chinei vor pierde accesul la aplicațiile și serviciile Google, inclusiv Google Play și aplicația Gmail.

Sunt vizate inclusiv smartphone-urile lansate de Huawei la începutul acestui an: Huawei P30 și Huawei P30 Pro.

Încă sunt discutate intern în cadrul Google detaliile despre serviciile la care telefoanele Huawei nu vor mai avea acces.

Un reprezentant Huawei susține că avocații Huawei analizează impactul acțiunilor Departamentului de Comerț din SUA.

Pentru moment, Huawei nu a putut fi contactat de Reuters și Android Authority pentru comentarii pe marginea subiectului.

Nici reprezentanții Departamentului de Comerț din SUA nu au comentat imediat.

Huawei va avea acces în continuare la versiunea sistemului de operare Android disponibilă prin licența open source. Aceasta este disponibilă gratuit tuturor celor care doresc să o folosească.

Google nu va mai oferi Huawei suport tehnic si colaborare pentru Android și serviciile Google de acum înainte, precizează sursa.
Joi, administrația prezidențială, la directiva lui Trump a adăugat Huawei pe lista neagră a companiilor din China care fac comerț în America.

Acest lucru face extrem de dificilă orice afacere cu companiile din SUA.

Dacă subiectul se confirmă, vorbim despre o problemă globală fără precedent. Divizia de procesoare HiSilicon este un braț important al Huawei, iar în acest moment afirmă că este ”pregătită de multă vreme” pentru orice interdicție. Mai exact, menționează că se pregătește de mai bine de șase ani de zile pentru o interdicție Android.

De ce, totuși, Huawei nu a ieșit public cu niciun fel de comunicare în ceea ce privește posibilitatea de a schimba sistemul de operare pe toate telefoanele Huawei și Honor? De ce a preferat producătorul să nu pregătească din timp utilizatorii de smartphone-uri pentru ceea ce știa, oricum, că va fi inevitabil? Rămâne un semn mare de întrebare.

Pe 21 mai, în nici două zile, Honor va lansa Honor 20 în Londra.

Nu se știe, însă, ce se va întâmpla, dacă telefonul vine cu Android, dacă se pregătește comunicarea unui nou sistem de operare marca Huawei. Urmărim și vă ținem la curent.

De asemenea, așteptăm să se concretizeze situația Google – Huawei, pentru că e cert că situația este de abia la început.

Sursa noobz.ro