Actualitate

Iata ce se intampla cu tichetele de masa pentru salariatii care lucreaza acasa!

Iata ce se intampla cu tichetele de masa pentru salariatii care lucreaza acasa!
Iata ce se intampla cu tichetele de masa pentru salariatii care lucreaza acasa!

In randul romanilor, isi pun semn de intrebare ce se va intampla din cauza coronavirusului cu tichetele de masa, daca vor mai primi tichetele stand acasa sa lucreze, relateaza spynews.ro.
Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă spune că telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.
Insa, daca angajatorul ofera tichete de masa normal, si in timpul pandemiei de coronavirus, telesalariul tot il va primi.
De asemenea, și salariatul cu munca la domiciliu are toate drepturile recunoscute prin lege și prin contractele colective de muncă aplicabile tuturor celor al căror loc de muncă este la sediul angajatorului”, relatează avocatnet.ro
De astfel, cei care merg la lucru de acasa, vor primi tichete de masa, daca in mod normal primeau pana la aparitia pandemiei.
Dreptul la tichete nu poate fi „tăiat” în contextul actual, pe motiv că salariatul nu mai muncește la birou, ci de acasă.
Situațiile când salariaților nu li se acordă tichete de masă:

-sunt în concediul de odihnă;
-beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite;
-sunt delegați sau detașați în afara localității și primesc indemnizație de delegare sau de detașare;
-se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă