Actualitate

Intervenție Promptă la Depozitul Iulius Mall Cluj

Un incendiu puternic la depozitul din spatele Iulius Mall Cluj a fost rapid controlat de pompierii din Detașamentul 1 Cluj-Napoca, care au utilizat trei autospeciale de stins incendii. Desi violent, focul la depozitul de mărfuri al hipermarketului nu a cauzat răni, iar evacuarea s-a desfășurat fără incidente majore. Iulius Mall Cluj asigură că implementează măsurile de siguranță necesare, iar ancheta autorităților va dezvălui cauzele exacte ale incendiului. Centrul comercial este echipat cu tehnologii moderne de prevenire și stingere a incendiilor.

Un incendiu intens a avut loc în apropierea Iulius Mall Cluj, cu un depozit de mărfuri mistuit de flăcări. Eforturile de intervenție ale pompierilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost intensificate, aceștia utilizând trei autospeciale de stins incendii pentru a controla și stinge focul ce se răspândise la diverse materiale depozitate în curtea interioară a unui complex comercial.

Conform declarațiilor Iulius Mall Cluj, incendiul a izbucnit sâmbătă, 9 decembrie 2023, la depozitul de mărfuri al hipermarketului, situat în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului. În ciuda violenței incendiului, pompierii au intervenit prompt, reușind să izoleze și să stăpânească situația. Din fericire, nu s-au înregistrat răni, iar evacuarea hipermarketului s-a desfășurat fără incidente majore.

Iulius Mall Cluj a asigurat că implementează măsurile recomandate de autoritățile competente și că activitatea centrului comercial va reveni la normal duminică dimineață. Autoritățile vor efectua o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele și cauzele incendiului.

Centrul comercial Iulius Mall Cluj dispune de echipamente moderne pentru securitatea la incendiu, inclusiv detecție avansată, semnalizare, alarmare și sisteme de stingere a incendiilor. Acestea includ rezerve de apă, rețea de hidranți exteriori și interiori, stații de pompe, instalații de stingere tip sprinkler și tip drencer, instalații de desfumare și stingătoare variate.

Într-o actualizare ulterioară de la ISU Cluj, s-a menționat că flăcările au fost localizate, eliminând pericolul de extindere, iar operațiunile continuă pentru a stinge eventualele focare ascunse. La locul intervenției s-au mobilizat și un echipaj SMURD și două SAJ, precum și o autoscară, iar nu au fost raportate solicitări medicale sau evacuări de urgență din partea clienților din complexul comercial.