Politica

Ionuț Stroe: „Suntem în fața unui regim, cel al lui Putin, care a îmbrățișat teroarea drept mijloc politic”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, deplânge afirmațiile ministrului rus de externe, Lavrov, care a respins acuzațiile privind bombardarea populației civile din Ucraina. Potrivit lui Ionuț Stroe, șeful diplomației ruse a decis să facă și mai multă propagandă:

„Cam cât înseamnă pacea și viețile oamenilor pentru regimul Putin? Mai nimic. Totul este doar despre o propagandă ieftină, o otravă pe care încearcă să o vândă întregii lumi, la fel cum o face și cu propria populație. În timp ce, de fapt, continuă crimele împotriva civililor în Ucraina și o invazie complet ilegitimă.

Discuțiile pentru „pace” din Turcia, de astăzi, au fost pentru Rusia lui Putin doar un pretext. În timp ce lumea civilizată se aștepta la un gest serios, pentru ministrul de externe rus, Lavrov, a fost doar o ocazie pentru și mai multă propagandă.

O oră întreagă de audiență internațională pentru cele mai nebunești minciuni. Și două declarații ale sale de azi au sărit în ochii întregii lumi:

„Noi nu am atacat Ucraina” și că maternitatea bombardată din Mariupol ar fi fost de fapt bază pentru militari.

Halucinant.

Aproape că nu mai ai nimic de comentat când auzi așa ceva. Când ecranele lumii sunt blocate în șoc pe dezastrul de la maternitate, cu mame pline de sânge sau pe civilii blocați sub bombardamente ale armatei ruse în mai multe orașe, fără mâncare și apă sau pe milioanele de oameni plecați din calea războiului.

Probabil, singura soluție pe mai departe este auto-cenzura, să ne abținem să mai distribuim astfel de inepții venite dinspre regimul de la Moscova, să izolăm fiecare dintre noi această propagandă agresivă, care vedem că ajunge cu tentaculele ei și prin România, în forme hibrid, cu panică la benzinării sau pe alte teme.

Suntem în fața unui regim, cel al lui Putin, care a îmbrățișat teroarea drept mijloc politic”, crie IonuȚ Stroe pe Facebook.