Politica

Jandarmeria, în centrul unui nou scandal: Turişti alungaţi din camere de hotel pentru a caza jandarmi

Jandarmeria, în centrul unui nou scandal: Turişti alungaţi din camere de hotel pentru a caza jandarmiJandarmii îşi arată din nou muşchii. După ce au reprimat protestele din 10 august, oamenii în uniformă au golit şi un hotel de pe litoral. Nu pentru că acolo ar fi avut loc accidente ci pentru că aveau de gând sa petreaca! Turiştii cazaţi într-un hotel din Jupiter au fost pur şi simplu daţi afară pentru a face loc angajaţilor Ministerului de Interne care participau la Cupa Jandarmeriei. Zeci de oameni au fost nevoiţi să se mute într-un alt hotel de o categorie inferioară. Iar în locul lor au venit jandarmii şi familiile lor. Bineînţeles tot pe banii contribuabililor.

La o luna dupa ce au bătut protestatarii din Piaţa Victoriei, jandarmii au trecut din nou la acţiune. De data aceasta ţinta lor nu au mai fost oamenii care cereau demisia Guvernului ci turiştii de pe litoral. Zeci de oameni care erau cazaţi într-un hotel din Jupiter au fost evacuaţi.
Motivul este unul halucinant: angajaţii Ministerului de Interne aveau nevoie de spaţiu pentru Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă.

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă , a fost organizată de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Secţia Română între 5 şi 9 septembrie.

Au fost 1.000 de adulţi şi 200 de copii. Asta e şi ideea, să ne cunoaştem mai bine, să formăm legături între noi. Vrem ca oamenii să se relaxeze şi să facă şi sport. Şi, în acelaşi timp, nu au fost doar jandarmi. Au fost şi alţi angajaţi din subordinea M.A.I., din Poliţie, de la Administraţia Penitenciarelor„, a povestit unul dintre organizatori, Cătălin Bălteanu.
Potrivit angajatilor hotelului, comportamentul jandarmilor nu a fost tocmai adecvat pentru nişte oameni în uniformă. Aceştia ar fi spart mai multe geamuri şi au făcut gălăgie în timpul şederii pe litoral.

Sursa b1.ro