Sunt sănătoase şi gustoase indiferent de modul în care alegi să le prepari. Asigură un aport însemnat de vitamine, minerale şi fibre, iar pe lângă asta, sunt foarte săţioase. Specialiştii în nutriţie ne îndeamnă să consumăm 3-5 porţii de legume pe zi.
Există, însă, o leguma care nu trebuie fiartă sub nicio formă.
În timpul fierberii, legumele sunt scufundate complet în apă și pierd nutrienți importanți, cum ar fi vitamina C, vitaminele B și unii antioxidanți. În schimb, dacă legumele sunt gătite la abur, nutrienţii nu se mai pierd.
Printre legumele pe care ar fi bine să eviţi să le fierbi se numără conopida. Acest mod de preparare ar trebui evitat şi în cazul altor legume precum varza sau broccoli.
Citește și: Papanași prăjiți – rețeta clasică românească
Gătirea legumelor în apă clocotită elimină aproximativ 70% din nutrienți. Pe deasupra, fierberea conopidei poate lăsa un miros neplăcut în casă.
“Gătitul la aburi înmoaie legumele, ceea ce le face mai ușor de mestecat și poate face ca unele legume să fie mai ușor de digerat, cum ar fi broccoli și varza. De asemenea, gătitul la aburi adaugă umiditate, ceea ce face ca legumele să fie mai suculente”, spune Michelle Dudash
Citește și: De ce se face pastrama de berbecași și nu de mieluțe?