Actualitate

Liviu Dragnea lanseaza o BOMBA-„Persoanele cercetate penal pot face parte din Guvern! Am hotarat sa ne facem noi Guvernul!”

Conducerea PSD a ajuns la concluzia ca membrii cercetati penal pot face parte din noul Executiv. Liviu Dragnea a avut si o explicatie: ”Am hotarat sa ne facem noi Guvernul, nu alte institutii”. Totodata, vineri, in cadrul altui CExN, se va vota lista de ministri.
Inainte de sedinta, un lider vehiculat pentru a prelua un minister important a declarat pentru realitatea.net ca nu se va finaliza astazi componenta Executivului, in sedinta de partid, intrucat nici pana acum nu au avut loc discutii intr-un cadru ”organizat” pentru posturile de ministru. Mai mult, fiecare ministru propus va trebui sa aiba sustinerea filialei din care provine, iar apoi, sa fie votat in CexN.

Solicitat sa spuna daca prezenta lui Paul Stanescu in Guvern depinde decizia iCCJ de joi, seful PSD a fost transant: ”V-am spus ca am hotarat sa tinem cont de voturile romanilor din decembrie anul trecut si sa ne facem noi Guvernul”.

Liviu Dragnea a mai anuntat ca urmeaza sa fie actualizat si programul de Guvernare. “Nu vor fi modificari mari sau multe. E vora de actualizare. Nu mai puteau sa ramana in program masuri cu termenul 2017”, a spus acesta, adaugand ca atunci cand vor fi gata modificarile vor fi anuntate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat, luni, de jurnalisti daca in noul guvern vor fi ministri dintre persoanele cercetate de DNA, el replicand ca, daca spune ceea ce gandeste, vor sari ”gardienii justitiei” sa il acuze ca face presiuni. ”Daca ma lansez intr-o analiza si daca as spune exact ce gandesc, bineinteles ca veti sari si dumneavoastra, si unii din asa-zisii gardieni ai justitiei vor sari ca fac presiuni, dar nu au sarit cand procurorul general ameninta CCR”, le-a spus Liviu Dragnea jurnalistilor.

Intrebat, de asemenea, daca va fi un guvern ”fara epoleti”, liderul PSD a raspuns zambind: ”Mai pot eu sa fiu sigur? Sigur, premierul nu”.

Ministrii Cabinetului Dancila vor fi validati, vineri, in forurile statutare ale celor doua partide de guvernare.

Cred ca nu mai avem ce astepta mare lucru de la cei pentru care notiunea de integritate e interpretata ca o limitare a prezumtiei de nevonovatie a unui cetatean normal. Aici nu vorbim de cetateni normali ci de demnitari, care ar trebui sa fie modele de moralitate. Perceptia notiunii de integritate si moralitate se va inradacina in societate atunci cand ea va fi aplicata de partide sau de oricine care are pretentia sa-i reprezinte pe ceilalti ca pe ceva firesc, de bun simt si nu ca pe o constrangere legala sau o “subversiune a statului paralel”. Cel putin noi asta o sa facem la viitorul partid (nu nu mai anunt inca odata lansarea partidului, imi exprim doar niste ganduri)”, a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Guvernul Dancila ar urma sa aiba aceeasi structura ca fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fara portofoliu, 26 de ministri, dintre care doi delegati.

Sursa text caplimpede.ro